Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 06.07.2016.
14:52
bbc.co.uk, Vestionline A

Super za 150.000 ubijenih: Bler preuzima odgovornost

Više od 150.000 ubijenih Iračana i više od 200 Britanaca sigurno će kulturno zahvaliti zločincu koji je mnoge porodice širom sveta zavio u crno, s obzirom na to da je Toni Bler rekao da prihvata odgovornost za ono što je navedeno u Čilkotovom izveštaju o njegovom učešću u vršenju ratnih zločina u Iraku početkom ovog veka. Bivši premijer Britanije i, na veliku žalost slobodoljubivog dela srpskog naroda, čovek od koga je tehnički premijer Aleksandar Vučić tražio savet za bolji rad svog kabineta, po objavljivanju Čilkotovog izveštaja izjavio je da preuzima "punu odgovornost za sve greške bez izuzetka i opravdanja". E blago mrtvima, taman na vreme da ostanu živi... Uh, ili ne ide to tako, je l' beše ono da se mrtvi ne vraćaju međ' žive... Jao, pa oni onda ne mogu ni kulturno da mu zahvale za preuzimanje odgovornosti...

Reuters
Ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji, a može i - kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom: Toni Bler

Elem, pošto je Čilkotov izveštaj ugledao svetlost dana, počele su da stižu i prve reakcije iz Velike Britanije. Ne baš lepe, a i kako bi bile, kada u Izveštaju stoji da je tokom rata u Iraku poginulo više od 150.000 Iračana i više od 200 Britanaca...

"Tužan dan za porodice (ubijenih)" - Dejvid Kameron

Britanski premijer u ostavci Dejvid Kameron rekao je da je danas (dan kad je objavljen izveštaj) "tužan dan za sve porodice koje su izgubile svoje voljene". Ipak, fenomenalni Kameron je dodao da kad je reč o Blerovim akcijama tu "nije bilo zle namere, da nije bilo laži i obmanjivanja"... Ne-ve-ro-vat-no.

"Zašto ste ubili mog sina?" - Porodice ubijenih

Roditelji britanskih vojnika ubijenih u Iraku imali su, bez izuzetka, samo reči osude za Tonija Blera, smatrajući da direktno odgovornim za ubistva njihove dece.

"Nedostatak opreme za vojsku neprihvaljtiv" - Kameron

Kameron je istakao da više nikada ne sme da se desi da britanski vojnici nemaju odgovarajuću opremu na terenu!? Neki od roditelja ubijenih vojnika takođe su smatrali da je to glavni razlog što im se deca nisu vratila kućama.

"Invazija Iraka je bila katastrofa" - Džeremi Korbin

Lider laburista i opozicije u Britaniji, Džeremi Korbin, rekao je da je "po svim merilima, invazija i okupacija Iraka bila, za mnoge, katastrofa". Po njemu, to je bio "akt vojne agresije pokrenut na lažnim osnovama".

"Najsramnija akcija decenijama unazad" - Angus Robertson

Vođa Škotske nacionalne partije u parlamentu Angus Robertson rekao je da je rat u Iraku bio "najsramnija britanska spoljnopolitička akcija decenijama unazad, koja je ostavila neizbrisivu mrlju na položaj Britanije u svetu".

Na šta smo mi spali?

Zamislite samo to - da vladu našeg slobodarskog naroda (ne brinite za komentare nacionalista iz regiona, kojima je isti taj Toni Bler sa ostatkom zapadnjačke klike pomagao da se otcepe, kolju i proteruju Srbe s vekovnih ognjišta) - dakle da vladu Srbije savetuje, blago je reći, osvedočeni zlotvor i neprijatelj našeg naroda? Kakvi smo mi jadnici kad smo na to spali?

Reuters (Arhiva)
Utvrđeno je da je Toni Bler (desno) obećao Džordžu Bušu da će Britanija učestvovati u ratu u Iraku bez ikakvog dogovora sa parlamentom i godinu pre nego što je doneta zvanična odluka o invaziji

POVEZANE VESTI

Sreda 06.07.2016. 15:34
Pred streljacki stroj pacovcinu klempavu anglosaksonsku
Sreda 06.07.2016. 15:10
Ma idi bre - od srama i svega popratnog nema nista - ovoga stiti i cuva mnogo duza ruka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online