Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 17.06.2016.
13:49
Vestionline, Tanjug A

SAD: Rusi nek pričaju šta hoće, naš razarač ostaje u Crnom moru!

SAD će održati svoje prisustvo u Crnom moru uprkos upozorenjima Rusije da američki razarač, koji patrolira u toj oblasti, ugrožava regionalnu bezbednost, izjavio je sekretar Amričke mornarice Rej Mabus.

wikipedia.org
Američki razarač ostaje gde je

Razarač Američke mornarice uplovio je u Crno more ovog meseca, što je izazvalo oštre kritike Moskve.

Turska i Rumunija očekuju da će na samitu NATO-a u Vašavi sledećeg meseca, biti odlučeno da se poveća prisustvo vojnih snaga ove Alijanse u Crnom moru, piše Rojters.

- Drugi američki razarač je u četvrtak uplovio u Mediteran - izjavio je Mabus i dodao da je "obaveza američke mornarice da spreči agresije i obezbedi prohodnost pomorskih puteva".

- Bićemo prisutni kako bi sprečili potencijalne agresije - izjavio je Mabus nakon što je Rusija kritikovala odluku NATO-a da trajno obezbedi vojno prisustvo u Crnom moru.

Ruske novinske agencije su prenele izjavu zvaničnika ministarstva odbrane koji je ovu odluku ocenio kao "destabilizujuću".

Rusija je nakon pripajanja Krima 2014. godine usidrila svoju flotu u Crnom moru u blizini Sevastopolja.

POVEZANE VESTI

Petak 17.06.2016. 16:52
Čudo je jedno neviđeno koliko sam ja glup! Kako samo ranije nijesam uspio da shvatim NATO poentu i odnos prema Rusiji. USA i Britanija uz pomoć NATO pakta su izbile na granice Rusije kršeći sve sporazume i obećanja. USA i Britanija uz pomoć NATO pakta potpuno protivzakonito ruše, porobljavaju i pljačkaju sve zemlje koje se usude da im se suprotstave u "mirnom" otimanju njihove teritorije, njihovih resursa svih vrsta i njihove slobode do ropstva. Kao nekada kraljicini GUSARI iz srednjeg vijeka, ovi neo-kolonizatori ubbijaju i pljačkaju, postavljaju ubitačna oružja i raketne sisteme na granicama Rusije protiv Rusije, ali vrište i „objašnjavaju“ da je za sve to što oni rade Rusija sama KRIVA. Vele: „Kriva je Rusija što se brzo ekonomski razvija. Posebno je kriva Rusija što se snažno sprema na odbranu. Neoprostivo je to što Rusija razvija sve svoje resurse, posebno vojne i naučne pa NATO ne može silom da je opljačka, razbije i kolonizuje. Vele ovi neo-kolonizatori da su se ovi bezobrazni, militantni i brkati Rusi baš zainatili, pa nikako ne daju da ih Britansko-USA neo-kolonojalisti „mirnim putem“ opljačkaju, razbiju i porobe na neko duže vrijeme. Koliko vidim iz "zapadne" kuknjave, Rusi otvoreno i bez straha priznaju krivicu i, zamislite ovah ruski bezobrazluk: Rusi traže da im se vrati sa "zapada" sve rusko što je opljačkano od strane zapada i još drsko traže da se plati sve što "zapadu" treba i što "zapad" traži od njih. - Današnji „zapadnjaci“, nikako ne mogu da shvate koliko su se ovi PUTINOVI Rusi izbezobrazili. Gorbačovljevi i Jeljcinovi Rusi su bili mnogo bolji. Slušali su Olbrajtovu sve i dozvoljavali nekažnjenu pljačku Rusije „MIRNIM“ putem. - Ne mogu "zapadnjaci" da shvate da ovi današnji putinovi Rusi neće kao Rusi u doba nobelovca Gorbačova i Jeljcina da izvoze lopate od "titanijuma" po manjoj cijeni od željeznih lopata. - Ni energiju im Rusi više ne daju gotovo besplatno. - Rude i sirovine im više ne daju, ni rijetke metale, ni raketne motore ni tehnologiju. Sada, ako to žele da dobiju od Rusa, moraju sve pošteno da plate a ne da dobijaju za bezvrijedne „đinđuve“ kao od Indijanaca. - Pitaju se neo-kolonijalni pljačkaši, kako ove divlje, militantne i brkate Ruse (Tip Staljin i Tip Putin) nije sramota da traže da im "zapadnjaci“ pošteno plate za sve što od Rusa hoće da dobiju. - Čak su se Rusi usudili da sami proizvode svoju hranu i neće više da kupuju „zapadne-monsatove“ otrove. Jednostavno, to neće da to jedu. Hoće da jedu svoju zdravu hranu. Zamislite samo koliko veliki je taj ruski bezobrazluk i koliko „zapad“ ostaje bez zarade na otrovima. A zapad kao zapad. Kad im bilo šta prifali, kreću u pljačku. Zapadnjaci jednostavno nijesu naučili ništa pošteno da kupe i ništa pošteno da plate. Naučili su samo da otimaju.
Petak 17.06.2016. 15:27
Naravno da ostaje,sa sve posadom kući se vratiri neće.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online