Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 11.06.2016.
14:52
Vestionline A

Ne piše im se dobro: Posle "Velikog praska" u Britaniji, sledi raspad EU

"Evropska unija će početi da se raspada pošto Italijani u drugom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Rima 19. juna izaberu kandidata populističkog Pokreta pet zvezda, a četiri dana kasnije Britanci izglasaju izlazak iz Evropske unije", smatra lider britanske desničarske i evroskeptične stranke UKIP Najdžel Faraž.

Reuters
Britanci nestrpljivo čekaju referendum... A i Evropska unija

On je u intervjuu italijanskom listu "Korijere dela Sera" rekao da bi britanski premijer Dejvid Kameron trebalo da podnese ostavku čak i ako građani na referendumu 23. juna podrže ostanak u EU, preneo je Rojters.

Britanske kladionice predviđaju da će Britanci glasati za ostanak u Uniji, dok ankete ukazuju na male razlike u procentu onih koji su za i onih koji su protiv ostanka u EU, iako je jedna anketa juče pokazala da kampanja za Bregzit ima prednost od deset odsto.

- Ne možemo da izgubimo na ovom referendumu. Posle njega će nastupiti Veliki prasak za britansku politiku, ništa više neće biti isto - rekao je Faraž, koji se zalaže za izlazak Britanije iz 28-članog bloka.

Faraž je dodao da će on zajedno sa liderom Pokreta pet zvezdica, komičarem Bepeom Grilom, "uništiti staru Evropsku uniju".

- Pokret pet zvezda će 19. juna izabrati gradonačelnika Rima i promeniti Italiju. Britanija će 23. juna napustiti EU i promeniti Evropu. Pokrenućemo domino efekat. Nakon nas, Uniju će početi da napuštaju druge severnoevropske zemlje, počev sa Danskom - istakao je Faraz i dodao: "EU će se raspasti i dezintegrisati na nekoliko delova."

U prvom krugu lokalnih izbora u Italiji je u nedelju najviše glasova osvojila kandidatkinja Pokreta pez zvezda Virdžinija Radži (37), ispred kandidata Demokratske stranke premijera Matea Rencija. Konačni pobednik će se znati posle drugog kruga izbora 19. juna.

POVEZANE VESTI

Subota 11.06.2016. 14:59
Raspadaju se Europejci uveliko. Ne treba zbog raspada EU, Britanci da izađu iz EU. Britanci izlaze iz EU da bi kasnije kontinentalnu EU opljačkali, porobili i kolonizovali zajedno sa USA nakon što ih zakrve sa Rusima. Računaju da im Rusi tada nebi pomogli da se odbrane od neo-kolonizatora Britanaca i USA. Pljačka i kolonizacija kontinentalne EU je osnovni cilj Britanije i USA. Još traže da porobljavanje i pljačkanje sopstvenih država finansiraju te države same. Veliki je to cinizam i bezobrazluk.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online