Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 22.10.2015.
08:40
sputniknews A

"Rusija kriva zbog priliva migranata u Nemačku"

Ministar inostranih poslova Nemačke Frank Valter Štajnmajer izjavio je da Rusija treba da razvija perspektive koji bi doprinele očuvanju teritorijalne celovitosti Sirije.

Reuters
Zapad optužuje Rusiju za migrantsku krizu

- Rusija neće doprineti stabilizaciji situacije u Siriji ukoliko vojna ofanziva primora još hiljade ljudi da napusti svoje domove - rekao je Štajnmajer prilikom obraćanja poslanicima u berlinskom parlamentu.

Nemački ministar je upozorio da vazdušni napadi ruske vojske po pozicijama ID u provinciji Alep povećavaju priliv migranata u Nemačku.

On je takođe izrazio nadu da je prilikom susreta predsednika Rusije i Sirije, Vladimira Putina i Bašara el Asada, koji održan u sredu u Moskvi, bilo reči i o političkim perspektivama očuvanja Sirije kao države, a ne isključivo o vojnoj saradnji dveju zemalja.

Oglasila se i kancelarka Nemačke Angela Merkel, rekavši da rešenje sirijskog konflikta mora da bude političko, iako smatra da se to neće desiti tako brzo.

- Očigledno je da Asad neće imati političku budućnost - rekla je Merkelova i dodala da je trenutno neophodno učiniti sve kako sirijski narod ne bi još više stradao.

- Nadam se da Rusija u tome učestvuje. Glavni protivnik treba da bude ID, a ne sirijski narod - zaključila je Merkelova.

Predsednik Francuske Fransoa Oland je takođe izrazio nadu da su Putin i Asad, mimo vojne saradnje, razgovarali i o političkoj tranziciji, kao i o eventualnom odlasku sirijskog predsednika sa vlasti.

- Operacija ruske vojske ima smisla isključivo ako je ona usmerena na borbu protiv ID i ako obezbedi proces političke tranzicije u zemlji - rekao je Oland.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.10.2015. 09:26
Licemjerju nigdje kraja, a to bi prvi trebali vidjedti Vučići i Dačići, koji su u bliskim odnosima sa dotičnima ! Putin ih je u svom govoru u UN jasno pitao : jel vidite šta ste uradili sa vašom politikom na bliskom istoku, da bi oni danas optuživali Ruse zbog priliva izbjeglica, koji su oni sami stvorili ! Izgleda da ih jako boli poraz ID na terenu i uzaludno bačene pare u njihovo postojanje !
Četvrtak 22.10.2015. 09:04
To da li Rusija pomaže Asadovu borbu protiv "naroda" ili džihadista ID, najbolje ćete da vidite kada počne da grmi po berlinu i parizu. Tada ćete na licu mesta moći da pitate te koje veselo primate, da li su "narod" ili vojnici....
Četvrtak 22.10.2015. 10:01
Za migrante su na prvom redu zapad na celu USA a potim Rusija koja podrzava Assad.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online