Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 11.10.2015.
11:28
Srna A

Britanija ima uslove za ostanak u EU! Evo i koji su

Britanski premijer Dejvid Kameron i članovi njegove Vlade izneli su četiri osnovna uslova za ostanak u EU.

Reuters
Može ostanak u EU, ali samo ako se ispune svi uslovi: Dejvid Kameron

Izvori u Vladi rekli su britanskom "Telegrafu" da su uvereni da mogu da nađu način da zadrže Britaniju u EU uz bolje uslove članstva.

Prema ovim uslovima, London će insistirati da se Brisel "eksplicitno izjasni" da će Britanija biti van bilo kakvih mera u cilju formiranja evropske superdržave. To znači isključenje Londona iz osnovnog principa EU o "sve bližoj uniji".

Takođe, potrebno je da se Brisel "eksplicitno izjasni" da evro nije zvanična valuta EU i da Evropa ostane "multivalutna unija". List navodi da ministri žele ovu deklaraciju kako bi zaštitili status britanske funte kao legitimne valute koja će uvek da postoji.

Kao treći uslov Londona, traži se sistem "crvenog kartona" u cilju vraćanja ovlaštenja sa Brisela u Britaniju. To će omogućiti grupama nacionalnih parlamenata da spreče usvajanje neželjenih direktiva i da ponište postojeće zakone EU.

Kao četvrti uslov, London traži novu strukturu za samu EU.

"Blok od 28 zemalja mora biti reorganizovan da se spreči da nad devet zemalja koje nisu u evrozoni dominira 19 zemalja članica koje to jesu, sa posebnom zaštitom za londonski Siti", navodi "Telegraf".

Diplomate veruju da ovaj plan predstavlja najverovatniji sporazum koji može da se postigne jer je veoma teško doći do rešenja koje je prihvatljivo za 27 drugih članica EU, kao i za Evropsku komisiju i Evropski parlament.

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.10.2015. 11:55
Britanija želi srušiti EU. SAD zna da dugoročni plan EU-a nije ostati poslušnik SAD-a i zato UK želi umanjiti ovlasti EU-a kako bi ga držali podijeljenima.
Nedelja 11.10.2015. 12:55
Smrdljivi Britanci će sve uraditi da naprave dve ili tri grupe EU . Naravno da će u prvoj biti oni Nemci Francuzi Italijani u drugoj Belgija Holandija Danska u trećoj gologuzani Bugari Hrvati Slovenija Češka i ostala buranija . Dakle jači ker jeebee ostali samo kevću .
Nedelja 11.10.2015. 13:18
Britanija bi zeljela da koristi porobljivacki sistem koi je stvoren u EU ali da taj sistem nema uticaja na nju. Isto tako njihov kaubojski saveznik zeli bolju kontrolu drzava u uniji i preko unije da ostvari svoje ciljeve. Nato ili produzena ruka anglosaksonaca se nametla kao organizacija bez koje unija "nemoze" .To je vrzino kolo u kome su drzave EU moneta za potkusurivanje i neka vrsta dobrovoljnog ropstva. Vi samo radite sto nama odgovara a mi bi vam oprostili sto vas koristimo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online