Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 01.10.2015.
10:02
Tanjug A

Rusija: Ne plašite se, gađamo samo Islamsku državu. Pridružite nam se svi!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je optužbe da su se na meti ruskih vazdušnih napada u Siriji našli i drugi ciljevi, sem Islamske države i da su pogođeni civili.

Reuters
Keriju se tu nešto ne sviđa (reklo bi se po fotografiji)

- Glasine da ciljevi ovih vazdušnih napada nisu pozicije Islamske države su neosnovane. Rekao sam Džonu Keriju da su glasine o navodnim drugim ciljevima Ratnog vazduhoplovstva Rusije u Siriji neosnovane. Ciljevi su isključivo usmereni na borbu sa Islamskom državom - rekao je Lavrov novinarima posle sastanka sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem u Njujorku. Lavrov je dodao da nema podatke o civilnim žrtvama, prenela je agencija AFP.

- Mi veoma pažljivo pratimo da udari budu precizni, kako bi njihovi ciljevi bili isključivo pozicije, objekti, oprema i naoružanje terorističkih odreda - dodao je Lavrov, preneo je Sputnjik.

Sirijska opoziciona grupa tvrdi da je u ruskim vazdušnim napadima poginulo najmanje 36 civila, uključujući petoro dece.

- U ruskim napadima u pokrajini Homs, ubijeno je najmanje 36 nedužnih ljudi, koji su se borili protiv ekstremizma - navodi lider opozicione Nacionalne koalicije, Haled Hoja.

Lavrov je naveo da su oni "izrazili sumnju, navodeći da postoje dokazi, za koje smo tražili da nam pokažu".

Ruski nacrt rezolucije o borbi protiv terorista

Rusija je uputila članicama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija nacrt rezolucije u kojem se pozivaju sve zemlje da odgovore na pojačane terorističke pretnje i delovanja na Bliskom Istoku i Severu Afrike. U nacrtu rezolucije, u koji je uvid imala agencija AP, osuđuju se grupa Islamska država, al-Kaida i njen sirijski ogranak Al-Nusra front, kao i druge grupe, za nastavljanje terorističkih akcija. U rezoluciji se pozivaju zemlje da imenuje ljude iz tih grupa koji su uključeni u aktivnosti vezane za trgovinu naftom, radi preduzimanja sankcija UN protiv njih. U nacrtu se pozdravljaju napori članica SB UN koje se bore protiv tih grupa, i pozivaju se da "koordiniraju svoje aktivnosti uz odobrenje država na teritorijama na kojoj sprovode te aktivnosti".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.10.2015. 10:09
Samo udtrite po islamistima . Ako nekada i "promašite" Bože moj i Ameri su u Beogradu 1999 pogodili kinesku ambasadu pa nikom ništa . Greške su sastavni deo svakog posla .
Četvrtak 01.10.2015. 10:40
Ne vjerujem u ovo što čitam. Teroristička opozicija u Siriji koju Amerikanci podržavaju priča da su Rusi gađali "mirne građane i pobili djecu". Kao da su Kosovari. Smiješno je koliko su Amerikanci izgubili obraz i koliko misle da su toliko silni da niko ne smije da priča šta to oni zapravo rade. To su oni isti koje Amerika obuči, naoruža a oni idu da ratuju za islamsku državu dok Amerikanci bombarduju Asadove trupe. Vidim i Amerikanci se “sjekiraju” za zdravlje "umjerenih pobunjenika" koje oni obuče i naoružaju a oni odu da ratuju za islamsku državu??? Naravno, zauzvrat od islamske države dobiju tankere sa naftom. Ali, koliko vidim, propade im investicija u koju su skrkali desetine milijardi. Boje se Amerikanci, Englezi i Francuzi sa razlogom jer gube i obraz i zaradu. Istina je izrečena i sada sve izlazi na vidjelo. Više USA i Britanci ne mogu spriječiti da istina dopre do njihovih građana. To je za “zapadnu pljačkašku vlastelu” najveća prijetnja. Već je počelo razaranje cijevi koje kontroliše islamska država preko kojih oni dobijaju naftu. Turci se boje zajedno sa njima jer i oni kupuju naftu upola cijene od islamske države. Dio nafte ide cijevima preko Iraka. I to će Rusi prekinuti. Kad se prekine nafta, prekinuće se i dotok novca, oružja, hrane itd...itd... Od čega će tada da živi i od čega će tada da se izdržava islamska država. Svima je jasno da ih USA, Britanija i Francuska finansiraju kupujući od njih naftu za pare, za oružje, za municiju, za hranu, ostalu opremu, itd…itd… Nijednu fabriku islamisti nijesu izgradili da bi zarađivali i da bi se tako izdržavali. Nijedno polje nijesu zasadili (osim možda mak i konoplju) da bi pravili opijumske pogače za Amerikance i Britance). Islamisti neće da rade na taj način. Više im se isplati pljačka naroda za račun USA, Britanije i Francuske a kao dodatni prihod je trgovina narkoticima. Danas je to svima jasno.
Četvrtak 01.10.2015. 18:54
Наравно да гадјате ИД,али управо то не одговара америма јер то је њихова обучена војска.Сад излази дело на видело.Сами тврде да нисте гађали иД већ оне које је ЦИА обучила-ухватише се у сопственој лажи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online