Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 19.09.2015.
08:30
Lj. Ivanović - Vesti A

Sirija: Na front stiglo rusko oružje

Sirijska vojska nedavno je počela da koristi nove vrste oružja koje joj je dala

Tanjug/AP
Čekajući ruske trupe: Moguća i kopnena intervencija Moskve u Siriji

Rusija, tvrdi sirijski vojni izvor za Rojters. Ovakva ruska pomoć Siriji zadaje glavobolju SAD.

- Oružje je vrlo efikasno i pouzdano, te precizno pogađa ciljeve. Možemo reći da je reč o svim vrstama oružja, vazdušnom i onim za borbe na tlu - rekao je neimenovani izvor i naglasio da je vojska poslednjih nekoliko meseci vežbala korišćenje ovog oružja koje je sad u upotrebi. Nije još poznato o kakvom se novom oružju radi.

Ruska vlada je objavila kako je njena vojna potpora Asadovom režimu usmerena na borbu protiv terora Islamske države, očuvanje sirijske državnosti i prevenciju totalne katastrofe u tom regionu.

Lavrov: Razmatramo intervenciju

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je prošle nedelje da Moskva ne obezbeđuje dodatnu vojnu pomoć Siriji, ali da će na zahtev Damaska i u skladu s međunarodnim pravom to učiniti ako za to bude bilo potrebe.
- Nikada nismo krili svoje vojne prisustvo u Siriji. Naši vojni stručnjaci rade tamo, pomažu sirijskoj vojsci u savladavanju našeg naoružanja - rekao je Lavrov.

SAD pak žele da skinu Asada s vlasti i veruju kako Rusija preduzima značajna vojna pojačanja kako bi se rat još pogoršao. SAD, zajedno sa Saudijskom Arabijom i Turskom, podržavaju pobunjenike koji pokušavaju da svrgnu Asada, čiju stranu drže Iran i libanski Hezbolah. Rusija generalno smatra kako je Asad deo rešenja za rušenje Islamske države, dok su SAD uverene da je on deo problema.

Vlada u Damasku je najavila da će zatražiti od Rusije, ukoliko bude potrebno, da pošalje svoje vojnike da se bore na strani sirijske vojske, izjavio je sirijski šef diplomatije.

- Na terenu nema udružene borbe sa ruskim vojnicima, ali ako bude bilo potrebe, razmotrićemo tu mogućnost i zatražiti pomoć - rekao je Valild Mualem za državnu televiziju.

On je dodao da je sirijska vojska do sada bila u stanju sama da se bori i da ono što joj treba su municija i oružje, prenela je agencija TASS. Mualem je rekao i da bi sirijska vlada pozdravila političko rešenje za Siriju na predlog Rusije ili Irana.

POVEZANE VESTI

Subota 19.09.2015. 11:10
Баш штета...а тако су били близу коначном циљу - Новом Светском поретку. Све док нису начинили погрешан корак....ступили на Свету Руску земљу. Ту се прича завршава - руши се још једна империја зла!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online