Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 28.03.2015.
07:39
O. Ikodinović - Vesti A

Uzalud lomite Rusiju

Pokušaji da se Rusija politički izoluje pokazaće se uzaludnim, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Moskva je uvek imala i imaće adekvatan odgovor na antiruske poteze, dodao je on, ističući da "Zapadno zavrtanje ruke neće izolovati Rusiju".

Reuters
Rusija na ispitu bezbednosti: Vladimir Putin

- To znači da ćemo imati odgovor na sva sredstva koja se koriste za takozvano zauzdavanje Rusije, od političke izolacije i ekonomskih pritiska do velikog informativnog rata i instrumenata specijalnih službi - precizirao je Putin na sastanku Federalnog saveta za bezbednost.

Ruski predsednik je istakao da se protiv Rusije spremaju akcije za vreme predstojećih izbora 2016. i 2018. godine. Na kolegijumu FSB, Putin je zatražio da se ne dopuste pokušaji destabilizacije zemlje.

On je rekao da će se "situacija oko Rusije poboljšati ako Moskva ne podlegne pritiscima, nego postane jača".

Ruska kontraobaveštajna služba stavila je tačku na aktivnosti više od 300 stranih agenata na teritoriji Rusije, zaustavila je aktivnosti 52 strana obaveštajca i 290 agenata, kao rezultat specijalne operacije, dodao je on.

Prema Putinovim rečima, FSB odbila je prošle godine 74 miliona sajber napada na zvanične strukture i državne organe. Pronađeno je više od 25.000 izvora sa nelegalnim publikacijama i više 1.500 ekstremističkih sajtova je zatvoreno.

Putin je najavio da sloboda interneta u Rusiji neće biti smanjena, ali da će virtuelni prostor biti zaštićen od ilegalnih aktivnosti.

- NATO razvija snage za brzo reagovanje i unapređuje svoju infrastrukturu blizu naše i pokušava da poremeti nuklearnu ravnotežu stvaranjem evropskog i azijskog pacifičkog segmenta protivraketne odbrane - rekao je Putin.

Nema saginjanja

Predsednik Putin je siguran da će se situacija oko Rusije poboljšati, a to će se dogoditi, "ne tako što će Rusija činiti ustupke i savijati se, već samo tako što će postati jača".
On je pohvalio FSB za efikasnu borbu protiv terorizma, zahtevajući da "zbrišu sve što je ostalo od podzemlja". Prošle godine je broj kriminalnih terorističkih aktivnosti smanjen za 60 odsto.

On je podsetio da je "jednostrano povlačenje SAD iz antibalističkog sporazuma" zapravo srušilo temelj modernog sistema međunarodne bezbednosti. Putin je istakao da pokušaji da se zaplaši Rusija i na nju izvrši pritisak neće uspeti.

POVEZANE VESTI

Subota 28.03.2015. 09:19
Само мрко Владимире.
Subota 28.03.2015. 15:24
Sem EU i amera postoji i druga strana sveta-zašto bi Rusija onda propala.Više gube oni koji su im uveli sankcije jer gube jedno veliko tržište.Sad su spali na to da čak i nama izvoze tu njinu 2kvalitetnu robu".Nije baš sve crno-belo.A Putin im jeste kost u grlu već počinju da se guše jer ne moga da progutaju,a tek da svare.
Subota 28.03.2015. 08:21
У Спортским кладионицама појавиле су се квоте за меч Русија - САД . За победу Русије квота је 1,65 а за победу САД квота је 4,65 а за нерешено квота је 3,25 . Ја сам сингловао 1 - 1
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online