Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 11.02.2015.
13:09
Srna A

Osveta: Kad vodite antirusku politiku, baćuške vas udare po džepu

Donji dom ruskog parlamenta osnovaće radnu grupu koja bi trebalo da izračuna štetu koju je Sovjetskom Savezu nanela Nemačka u Drugom svetskom ratu, a pominje se cifra od tri do četiri hiljade milijardi evra.

Reuters
Nemačka vodi antisruku politiku, sad će baćuške da ih udare po džepu: Angela Merkel i Vladimir Putin

Jedan od inicijatora ove ideje, član visokog saveta Liberalno-demokratske stranke Mihail Degtjarov, navodi da će "šef države i ministar spoljnih poslova odlučiti o tome treba li tražiti reparaciju ili ne".

Zastupnici, u svakom slučaju, žele da dobiju  realnu procenu štete koju, po njihovom mišljenju, niko do sada nije dao. Analitičari spekulišu da se radi o reakciji Moskve na nemačko ponašanje u ukrajinskom konfliktu i na sankcije.

Direktor Instituta za politička istraživanja Sergej Markov smatra da se radi o "odgovoru na izazove krajnje agresivne politike Nemačke".

- Angela Merkel  dovodi u pitanje politiku prijateljstva sa Rusijom, koju je Nemačka sprovodila tokom poslednjih decenija - smatra Markov.

Angela podržava neonaciste?

Antiruskim gestom Angele Merkel tumači se i njena izjava da će Nemačka "pružiti vojnu pomoć baltičkim zemljama u slučaju ruske agresije".

- Retorika Merkeleova do te mere je zaoštrena, da je čak i sa govornice Bundestaga optužuju kako podržava neonaciste u Ukrajini - ističe Markov.

Sovjetski Savez je, na osnovu Krimskog sporazuma, dobio reparaciju od Nemačke u naturi, a ne u novcu, i ona je sakupljena ne samo na teritoriji sovjetske zone, nego i na teritorijima pod zapadnom okupacijom.

Na neplaćene dugove Nemačke podsetila je i Grčka. Radi se o kreditu od 476 miliona rajh  maraka. O tome je bilo reči u poverljivom izveštaju Vlade Grčke, za koji su saznali mediji.

Grci su nezadovoljni nemačkom hegemonijom. Oni smatraju da je cilj cele finansijske pomoći EU,  u stvari, uvođenje Grčke u dužničko ropstvo i oduzimanje samostalnosti - prenosi "Ruski vesnik".

POVEZANE VESTI

Sreda 11.02.2015. 15:32
Ovdje se ne radi samo o NOVCU !! Radi se o tome da vec jednom neko natrlja nos vjekovnim izrabljivacima i masineriji koja cijeli svijet pokusava pokoriti te unistiti i ojaditi do gladi --ovi sipci imaju i pravo sto su ima sad ebali majku i rekli da nece nazad !?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online