Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 03.02.2015.
08:40
I. K. A

Lov na naciste

Opkoljene snage kijevske hunte u debaljcevskom kotlu pretrpele su novi poraz. Prethodne noći krupna kolona procenjena na mehanizovanu brigadu pošla je u pomoć opkoljenima kod Debaljceva, ali ih je artiljerija Armije Novorosije u potpunosti prekrila salvama iz višecevnih bacača raketa i uništila.

Beta/AP/P. D. J.
Kolone ukrajinskih snaga nisu uspele da se probiju do Debaljceva

Kolona je pošla autoputem, jedinom komunikacijom oko 8.000 vojnika hunte u Debaljcevu. Taj pravac nije zatvoren, ali se jedinice Armije Novorosije nalaze već na oko dva kilometra sa obe strane autoputa.

Dranje kože

Ukrajinski nacisti na sve načine pokušavaju da izbegnu odgovornost. Tako je pre dva dana zarobljen pripadnik Desnog sektora koji je komadom opeke pokušao da u poslednji čas odere tetovažu sa ruke.
- On zna da se mi drugačije raspravljamo sa fašistima nego sa regrutima, ali nije uspeo da se sakrije - rekao je oficir Armije Novorosije.

Mehanizovana brigada hunte nekoliko sati je stajala na ulazu u grlo kotla čekajući noć da se probije. Međutim, ruski višecevni bacači raketa i samohodna artiljerija sačekali su ih već po polasku. Kada su zadejstvovali i ruski tenkovi ostaci kolone su se povukli ka Artjomovsku odakle su i došli.

Kijev pokušava u Debaljcevo da sabije novomobilisane snage, a za to vreme najzadrtiji nacisti beže iz grada. Poslanik ukrajinske skupštine Taras Pastuh, saopštio je da su nacisti Desnog sektora pobegli iz grada.

Pretpostavlja se da su iskoristili prolazak kolone autobusa, pošto je Armija Novorosije dozvolila evakuaciju civila i ranjenika.

Takođe su pripadnici ukrajinskog DB, sluteći posledice opkoljavanja, pobegli iz Artjomovska u nešto dalji Kramatorsk.

Na ruku Desnom sektoru ide i činjenica da je njihov firer Dmitrij Jaroš, koji je nedavno ranjen i jedva preživeo rusku artiljeriju, odbio da ih potčini generalštabu u Kijevu.

Tako nisu obavezni da slušaju naređenja, pa ni da ostanu u Debaljcevu, već su to prepustili regrutima i rezervistima.

Propao je i pokušaj formacija hunte unutar debaljcevskog kotla da povrate Ugljegorsk. Taj grad Armija Novorosije nedavno je zauzela na juriš, a onda je istog pustila pojačanje koje nije znalo situaciju da uđe u centar, pa su i njih uništili. Spasao se jedino heroj hunte s nadimkom Svitjaz.

On se zabarakadirao u Domu za siročad sa narušenim vidom. Posle pregovora pušten je sa oko 70 vojnika pod uslovom da oslobodi decu. Druga kolona sa pojačanjem zaustavlje

na je uz gubitke artiljerijskom vatrom na izlazu iz oko sedam kilometara udaljenog Debaljceva.
Ovog puta napad na Ugljegorsk poveo je Semjon Semjočenko, poslanik i mračna ličnost koja se sama postavila na čelo jednog od dobrovoljačkih bataljona hunte. Semjončenko se letos jedva spasao tako što je ostavio opkoljeni bataljon pošto je bio ranjen u zadnjicu. Ovog puta doveo je jedinicu u zasedu, a bekstvo pravdao kontuzijom.

Oboreni raketa i avion

Armija Novorosije saopštila je da je iznad Gorlovke oborila raketu Tačka U, za koju se pretpostavlja da je ispaljena na Lugansk. Reč je o projektilu velike razorne moći, a oborena raketa ostavila je za sobom krater dubok pet i širok nekoliko desetina metara.
Takođe se pojavila informacija o oborenom avionu hunte kod Luganska. Jedinice Novorosije dale su se u potragu za letelicom i pilotom. Prema ukrajinskim izvorima, od početka sukoba uništena je polovina njihovog vazduhoplovstva.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.02.2015. 10:30
"heroj hunte s nadimkom Svitjaz" koji se krio iza dece talaca ...
Utorak 03.02.2015. 10:42
Kako sad neuspesna kontraofanziva Ukra. Pa Dijadera i Afganistanska flota nas ubedjuju kako Rusi beze u Rusiju zbog "uspesne" kontraofanzive Ukra. Ha, ha, ha, no pasaran!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online