Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 06.02.2015.
18:41 >> 19:32h
Beta, Srna A

Nemačka ministarka: Slanje oružja Ukrajincima - dolivanje ulja na vatru

Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen upozorila je da bi slanje zapadnog oružja ukrajinskoj vojsci predstavljalo "dolivanje ulja na vatru" u konfliktu na istoku te zemlje.

Fonet/AP
Lejen: Slanje zapadnog oružja udaljiće nas od željenog rešenja

- Ako se usredsređujemo samo na pitanje oružja onda dolivamo ulje na vatru i udaljavamo se od željenog rešenja - rekla je nemačka ministarka na otvaranju Minhenske bezbednosne konferencije.

Ursula fon der Lejen rekla je da u tom regionu "već ima mnogo oružja, pošto je ruska vojna pomoć separatistima potencijalno neograničena".

- Da li ste sigurni da ćemo poboljšati situaciju isporukom oružja Ukrajini? To bi moglo dodatno da pogorša stanje i bio bi izgovor za Rusiju da otvoreno interveniše u tom sukobu - rekla je nemačka ministarka.

Francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel danas će u Moskvi ruskom predsedniku Vladimiru Putinu predstaviti novi mirovni plan rešenja krize u istočnoj Ukrajini.

Čižov: Isporuka oružja Kijevu - najgore rešenje

Isporuka naoružanja iz zapadnih zemalja Ukrajini izazvaće eskalaciju sukoba na jugoistoku te zemlje i dovesti do novih žrtava, izjavio je ambasador Rusije u EU Vladimir Čižov.

- To će dovesti do eskalacije sukoba, do dodatnih žrtava. Kakvo god oružje Zapad da pošanje da bi pojačao ukrajinsku armiju ili nacionalističke milicije, to im neće pomoći da pobede u ovom konfliktu - rekao je Čižov u intervjuu portalu "EurAktiv".

Čižov je ocenio da je ovo situacija u kojoj nema pobede i da se  građanski sukob u Ukrajini može rešiti samo političkim sredstvima.

- Odgovornost za nastavak sukoba i dodatne žrtve biće na onima koji dolivaju ulje na vatru - rekao je ruski zvaničnik.

"NJujork tajms" je pisao ranije da SAD razmatraju slanje naoružanja ukrajinskoj vojsci, ali da predsednik Barak Obama još nije doneo takvu odluku.

POVEZANE VESTI

Petak 06.02.2015. 22:16
Германима и Америма не треба веровати!!!
Petak 06.02.2015. 19:40
Sta ova glupaca ima da kaze? Sefica joj odgmizala pred cara Putina da moli za svoje fasi*stice. Sigurno nije otisla da prica o poostravanju sankcija, o medjunarodnom pravu i ostalim glupostima kojima su sve nas bombardovali. Ta biserka je bila naj glasnija za napasti Rusiju i okrivljivati ruske civile u Ukrajini za terorizam!? A pogledajte ju sada! Dosla im glavna odlika do izrazaja: gmizavost. Sad skoro svi svapski mediji prate gmizanje svoje sefice Angele.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online