Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 06.12.2014.
19:09
Beta A

"Hitno da prestane krvoproliće u Ukrajini"

Ruski predsednik Vladmir Putin u subotu je posle nenajavljenog sastanka s francuskim predsednikom Fransoa Olandom izrazio nadu da će uskoro biti postignut konačni sporazuma o prekidu sukoba na istoku Ukrajine.

Složili se da je neophodno da prestane sukob u ukrajini: Fransoa Oland i Vladimir Putin

Oland i Putin sastali su se na moskovskom aerodromu tokom neplanirane pauze u putu francuskog predsednika iz Kazahstana nazad u Francusku.

Na početku razgovara, koji je prenosila televizija, Oland je rekao da se nada da će biti premošćen "zid koji nas deli".

U obraćanju novinarima posle sastanka, Putin je rekao da mada nijedna od strana u sukobu u Ukrajini ne ispunjava svoje obaveze, situacija daje nadu za napredak u bliskoj budućnosti, prenela je ruska televizija RT.

I Pariz i Moskva se slažu da je potrebno "hitno okončanje krvoprolića", rekao je Putin i pozvao Ukrajinu da odmah povuče artiljeriju s granice s Donjeckim regionom.

"Situacija (u Ukrajini) je tragična, možemo videti da ljudi tamo i dalje umiru, ali se veoma nadam da će u bliskoj budućnosti biti doneta konačna odluka o prekidu vatre", rekao je Putin.

On je rekao da Rusija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, ali da očekuje da će Kijev isključiti mogućnost blokade republika Donjeck i Lugansk, jer će "inače biti teško zamisliti teritorijalni intergitet Ukrajine".

Oland je rekao da je tokom planiranog leta nad Moskvom odlučio da napravi pazu kako bi "razgovarao o najznačajnim pitanjima povezanim s ukrajinskom krizom".

Putin je zahvalio francuskom predsedniku na poseti i dodao da će ona "izvesno doprineti rešavanju mnogih problema".

Francuska je prošlog meseca suspendovala isporuku vojnog broda Rusiji pošto je bila pod snažnim pritiskom svojih saveznika da obustavi prodaju zbog tenzija između Rusije i Ukrajine.

Ministar odbrane Francuske juče je rekao da bi isporuka mogla biti potpuno otkazana ako se ne promeni politička situacija.

Zapadne države optužuju Rusiju da podstiče proruske pobunjenike na istoku Ukrajine i da im pomaže oružjem i ljudstvom. U sukobima na istoku Ukrajine je od aprila poginulo najmanje 4.300 ljudi. 

POVEZANE VESTI

Subota 06.12.2014. 19:23
hahahaha --ma daj sta lazete --doso da moliiiii , zatego ga bracuska pa poslali ovog dileu jer se zna da ce uskoro pasti sa vlasti -napred Marin !!!
Subota 06.12.2014. 20:16
Путине само једно решење има за Украјину пра постојбину Русије.Морате да испалите 3 нуклеарне ракете: 1.на Ватикан, 2.на Вашингтон и 3.на Лондон. Украјина је само успутна станица Ватикана до Сибира.Ватикан од шизме од 1054 год.од кад су се одрекли Бога и прихватили сатану ратују у континитету.Убијају људе дневно ради отимања ресурса.Са Ватиканом нема компромиса.Болесни ум форсира Орвеловску пропаганду преко католичке крсташке алијансе:Г 20,Г 7, ЦИА, НАТО,УСА ,ЕУ,УН итд...ради отимања Сибира.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online