Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 04.04.2010.
20:22
Vestionline, Bild de A

Mala Arapkinja iznervirala Sarkozija?!

Rašida Dati, glamurozna francuska ministarka pravde, smenjena je početkom februara, ne zbog političkih nesuglasica, već zbog glasina koje je širila, a koje se tiču predsednika Sarkozija i njegove supruge Karle Bruni.

Sarkozi je preduzeo "osvetničku akciju“ protiv Datijeve (44), za koju se tvrdi da je širila, a možda čak i izmislila spekulacije o njegovom braku. Predsednik ju je iznenada lišio službenog automobila, šofera, obezbeđenja i smartfona, na koje je kao bivša ministarka imala pravo.

Karla vara Sarkozija, Sarkozi vara Karlu?
 

Britanski magazin "Dejli Mejl" objavio je početkom marta vest da prvi čovek i prva dama Francuske Nikola Sarkozi i Karla Bruni Sarkozi varaju jedno drugo.


Tvrdnje da je poznati par zapravo par preljubnika prvo su osvanule na naslovnoj strani prestižnog francuskog časopisa "La journal du dimanche".

Prema pisanju poznatog francuskog satiričnog magazina "Kanar onšane“ ("Okovani patak“), Datijeva je već navikla da i sama bude predmet glasina, koje su se uglavnom ticale oca njenog vanbračnog deteta, ali ovog puta probleme joj je doneo njen dug jezik.


Tvrdi se, naime, da je upravo ona raširila skandaloznu vest da Brunijeva održava vanbračnu vezu sa 37-godišnjom pop zvezdom Benžamenom Bijoleom, dok se Sarkozi tajno sastaje sa ministarkom za ekologiju Šantal Žuano (40).

Ove tvrdnje su razbesnele predsednika koji je Datijevu svojevremeno postavio za ministarku i od nje napravio zvezdu svog kabineta. Zvao ju je "moja mala Arapkinja“, i želeo je da je prikaže kao primer jedne nove, multikulturne Francuske.
 

Inače, Rašida Dati je 2. januara dobila bebu, a potom se istog dana vratila na posao - na visokim štiklama i u crnoj suknji i blejzeru otišla je na sastanak vlade u Jelisejskoj palati. Francuzi  nisu sigurni da li joj zbog toga treba odati priznanje, ili je kritikovati zato što stvara utisak da porodiljsko odsustvo ženama nije potrebno.

Sama Rašida Dati je na sve ovo reagovala samo kratkim komentarom, rekavši da "trudnoća nije bolest".Ona, inače, odbija da saopšti ko je otac novorođenčeta.

Njen odlazak iz prestižnog ministarstva pravosuđa predstavlja veliki udarac za njenu munjevitu političku karijeru. Kao jedna od 12 dece marokanskog seljaka, Datijeva se vinula do ministarske funkcije nakon Sarkozijeve pobede na predsedničkim izborima, maja 2007. Bila je prva žena neevropskog porekla koja je zauzela ključno mesto u kabinetu francuskog predsednika.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.09.2011. 16:52
sarkozija niko, bre ne ceni a jos manje voli.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online