Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.04.2015.
21:35
S. Đurić - Vesti A

Seks afere političara i naš verni Toma

Dug je spisak seks skandala političara koji su imali različite ishode, neki su podnosili ostavke, neki su na to bili naterani, a treći su se izvinjavali. Pojedini političari su svoje afere iskoristili za još veću popularnost - jer su bili iskreni, poput nekadašnjeg predsednika Amerike Bila Klintona, koji je priznao aferu sa Monikom Levinski i izvinio se naciji zbog svojih seksualnih apetita.

dailymail.co.uk
Bil Klinton i Liz Harli

Da su seks skandali Bila KLintona veći nego što je nacija mislila, pokazao je prošlogodišnji trač da je na spisku njegovih ljubavnica bila i Liz Harli. Britanska glumica Elizabet Harli navodno se sa osvajačem Klintonom tajno sastajala u Beloj kući 1998. godine.

- Bil je bio veoma zaljubljen, pa je u nekoliko navrata slao avion po nju da bi ona što pre došla u Vašington - rekao je njen bivši momak. Iako je Harlijeva priznala da se družila sa nekim moćnim političarima, vezu sa Klintonom je demantovala.

DRUGA STRANA MEDALjE: Verni Toma

Fonet/D.A.
Predsednik nigde ne ide bez svoje Dragice

Mišel i Barak Obama pravi su primer uspešnog para, braka i porodice u kojoj odgajaju dve ćerke Mariju Anu, poznatu kao Maliju, i Natašu, poznatu kao Sašu. Prva dama je stamena žena koja čvrsto stoji iza svog muškarca.

- U kući sam naučila važnost ljubavi i smeha kao osnovnih životnih lekcija - često ističe gospođa Obama. - Moj najvažniji prioritet su moja deca.

Ni za Tomislava Nikolića ne vezuju se seks afere. Naime, srpski predsednik je veran svojoj supruzi Dragici, za koju ne štedi reči hvale.

- Dragica i ja smo se znali čitavog života, odrasli smo u istom kraju Kragujevca. Ja sam se igrao sa njenim bratom Lukom, a ona, kako je to bilo u naše vreme, sa devojčicama - pričao je Nikolić, koji je sa Dragicom u braku četiri decenije.

Prijateljice noći

Pravila za političke i obične preljubnike počela su da se menjaju 70-ih godina prošlog veka. Bilo je sve više zaposlenih, samim tim samostalnih žena, i na snagu je stupilo novo pravilo da prevara znači kraj.

Predsednički kandidat Geri Hart povukao se iz trke 1987. godine čim se saznalo da je proveo noć sa plavušom koja mu nije bila supruga. Mark Sanford je 2009. godine kao guverner Južne Karoline napustio svoj dom i nestao na nekoliko dana. Kasnije je sazvao konferenciju za novinare i otkrio da je razlog njegovog putovanja u Buenos Ajres bila Argentinka s kojom je bio u ljubavnoj vezi. Pri tom se izvinio supruzi i četvorici sinova.

U seks skandalu našao se i Dejvid Viter 2007. godine. Uprkos tome što je javno zagovarao apstinenciju i konzervativnu platformu obrazovanja, republikanski senator nije imao problem da koristi usluge prijateljica noći. Skandal je razotkrio jedan magazin, a Viter je kasnije priznao šta je učinio, pa se javno u društvu supruge izvinio zbog, kako je rekao, svog velikog greha.

Reuters/B.T.
Sarkozi je proveo "miran" predsednički život uz Karlu Bruni

Ni Francuzi nisu cvećke kada su u pitanju seks afere. Fransoa Miteran, Valeri Žiskar Desten i Žak Širak su imali veliki broj ljubavnih avantura, ali su one brižljivo skrivane od javnosti. Sada se, međutim, privatni život predsednika iznosi na scenu. Prvo je novinske stupce punio Nikola Sarkozi sa svojim ljubavnim avanturama.

Zatim je na red došao i Fransoa Oland, koji je pre nekoliko godina bio u ljubavnom trouglu s jednim ministrom Sarkozijeve vlade. Između dvojice političara stajala je novinarka Valeri Trivajler, koja je bila u vezi sa Patrikom Deveđijanom, bivšim ministrom privrednog oporavka. Kad se pokazalo da desničar Deveđijan nije sklon ozbiljnijoj vezi, uskočio je socijalista Oland.

Bivša "prva devojka" šefa države, kako su je prozvali američki mediji, napustila je prošle godine predsedničku palatu kad je na naslovnoj strani petparačkog lista osvanula fotografija Olanda na skuteru koji se uputio na tajni sastanak sa svojom ljubavnicom, mlađom i lepšom francuskom glumicom Žili Gaje.

Reuters/T. M.
Francuska je doživela da ima i prvu i drugu devojku umesto prve dame: Prva devojka Valeri

U knjizi "Hvala za ovaj trenutak" Valeri je rešila da mu ne ostane dužna. Prikazala ga je kao hladnog licemera koga je vlast dehumanizovala, koji joj prebacuje što provodi previše vremena u kupatilu spremajući se za zvanične večere i koji, što je još gore za jednog socijalističkog predsednika, prezire siromašne, nazivajući ih krezubima.

I afera vezana za francuskog socijalistu Dominika Stros Kana, nekad prvog čoveka MMF-a, potresla je francusku javnost. Naime, njega nekoliko devojaka tereti za silovanje. Iako oženjen, to mu nije smetalo da bude u društvu prostitutki, što je priznao javnosti. Međutim, isticao je da nikad prema tim damama nije bio nasilan.

Ministar siledžija

AP
Berluskonijeva lepa Markokanka Rubi

Silvio Berluskoni što se tiče slobodnog ponašanja ima poveći "dosije". Godinama je italijanski bivši premijer prozivan zbog raznih takozvanih bunga-bunga zabava, na kojima je, kako su pisali italijanski mediji, bilo i maloletnih devojaka. Jedna od njih je i marokanska plesačica Karima el-Mahroug, poznatija pod nadimkom Rubi, s kojom je Berluskoni navodno imao seksualni odnos. Ona je tada imala 17 godina. Berluskoni je to izričito demantovao. Devojke na njegovim zabavama su bile stalne zabavljačice, koje su na sudu rekle da su se veoma često oblačile kao časne sestre i tako zabavljale bivšeg premijera i njegovo društvo.

Senator u klozetu

Senator Lari Krejg uhapšen je na aerodromu u Minesoti zbog raskalašnog ponašanja. Naime, njega je prijavio muškarac koji u tom trenutku nije ni znao da se radi o senatoru. Tvrdio je da je Krejg ušao u nužnik do onog u kojem se on nalazio i da se neprimereno ponašao. Muškarac je opisao da je Krejg virio ispod vrata. Nakon nekog vremena počeo je nogom dodirivati muškarca u nužniku, iako je nesrećni čovek u nekoliko navrata izmicao nogu. Krejg je platio kaznu od 500 dolara i u zatvoru proveo 10 dana. Dobio je godinu dana uslovne kazne.

Američki kongresmen Entoni Vajner uhvaćen je u slanju poruka i fotografija škakljivog sadržaja, o čemu je posle lagao. To se otkrilo kad je jedna njegova raskalašna fotografija procurila s njegovog profila na Tviteru. Na fotografiji koju je poslao studentkinji iz Sijetla video se njegov penis. Kongresmen, koji je takođe oženjen, u početku je tvrdio da mu je neko hakovao nalog, a pošto se u medijima pojavila informacija da takvih fotografija ima još, Vajner je priznao da je putem socijalnih mreža održavao veze s čak šest žena. Iako je tvrdio da nijednu od njih nije upoznao, pritisak javnosti je bio toliko veliki da je morao da podnese ostavku.

Bivši izraelski predsednik Moše Kacav dao je ostavku u junu 2007. godine posle dugogodišnjeg skandala u kome ga je nekoliko bivših saradnica optužilo za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje, a jedna i za silovanje. Naime, Kacav je optužen da je dva puta silovao svoju pomoćnicu, kada je bio ministar turizma krajem 90-ih godina, i da je seksualno napastvovao još dve žene koje su radile u predsedničkoj rezidenciji dok je bio predsednik od 2000. do 2007. godine.

Osuđen je na sedam godina zatvora i na plaćanje odštete žrtvama, a kada mu je izrečena kazna, Kacav je briznuo u plač vičući sudijama da su to sve laži.

Ni naši političari nisu bili imuni na seks skandale. Među prvim bio je razvod kneza Mihaila s kneginjom Julijom, kao i njegova odluka da se ponovo oženi Katarinom Konstantinović, od koje je bio stariji punih 25 godina i koja mu je bila rođaka. Javnost je bila užasnuta mogućnošću da dođe do sklapanja ovog braka jer bi to značilo incest.

A pravi skandal majstor bio je kralj Milan Obrenović, a njegovih seks skandala bilo je mnogo. Zbog svega toga kraljica Natalija je demonstrativno napuštala Beograd, a bila je i proterivana iz zemlje po muževljevom nalogu. Njihov brak bio je razveden, pa je potom taj razvod poništavan, a sudbina nekog ministra i vlade u velikoj meri je zavisila od toga kakav su stav imali prema ljubavnim avanturama kralja Milana. Evropska žuta štampa živela je od toga što je izveštavala o skandaloznim događajima u Srbiji.

Ko je otac

I političarke su uhvaćene u seks skandalima. Tako je bivša francuska ministarka pravosuđa Rašida Dati zatražila DNK testiranje kako bi dokazala da je otac njenog deteta 68-godišnji multimilioner i biznismen Dominik Desenj. Međutim, Dominik je to odbio, istakavši da je u isto vreme kad je bila s njima bila i s još osmoricom muškaraca. Navodno je reč o jednoj TV zvezdi, ministru, španskom premijeru, bratu Nikolasa Sarkozija i još nekoliko ljudi.

Muška prostitutka

Afera s muškom prostitutkom zamalo je stajala karijere demokratskog kongresmena Brenija Franka. Cela priča odjeknula je u javnosti nakon što ju je u "Vašington tajmsu" izneo Stiv Gobi, čije je usluge kongresmen koristio. Frank je bio prvi homoseksualac u Kongresu. On je prekršio zakon jer je u Masačusetsu prostitucija ilegalna. Da skandal bude veći, Frank je Gobiju dopustio da živi kod njega, a ovaj se nastavio baviti prostitucijom iz Frankove kuće.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online