Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.09.2013.
03:33
Vesti A

Tomići se svađaju, reketi stradaju

Bernard Tomić je dobar momak i predan sportista. njegov otac Džon je taj koji pravi probleme. Ovo u svom dnevniku navodi Tomas Drue, sada već bivši sparing-partner mladog tenisera iz Brizbejna, poreklom iz BiH. Kao što je poznato, Drue je napustio Tomićev kamp nakon što ga je Džon udario glavom lice u Madridu zbog čega je osuđen na suspendovanih osam meseci zatvora.

"Dejli telegraf" u novom broju objavljuje drugi deo Drueovog dnevnika iz vremena rada za Tomiće. Iz tog dnevnika prenosimo neke delove, i zbog podsećanja na ponašanje oca Jelene Dokić.

Bernard Tomić


"Bernard pravi neke gluposti, ali on je mlad. Ali, većinu vremena, iza leđa svog oca, pokušava da od njega zaštiti mene i Salvu (fitnes trener).  Bez Džona, šta da više kažem, prilike su dobre. Bernard je imao infekciju na slabinama, ali je pobedio.

Otišao je i Sosa

 

Jedna od loših vesti je bila kad mi je moj jedini prijatelj u timu Salvador Sosa kazao da nas napušta. Nije više mogao da podnosi poniženja i viku. Džon mu nije dao da radi kako je želeo i mešao mu se u stvari koje su se ticale Bernardove fizičke kondicije.
Salva mi je rekao da mu je dosta svih njih.
- Ne mogu to više da podnesem - kazao mi je. - Dvadeset i pet godina u ovom svetu tenisa i po prvi put se suočavam sa nečim ovakvim."

Idemo u treću rundu. Bernard idući dan nije igrao dobro i poražen je za manje od 50 minuta.


Joško (Šilić, kondicioni trener umesto Salve) je s nama u Barseloni. Bernard je hteo da nas napusti posle večere. Pitao sam se zašto, pa mi je pokazao da želi da gleda video o čoveku koji priča kako se vlastitim naporom postaje uspešan. Rekao sam Bernardu da on može da to učini, ali da treba da radi mnogo ako želi da bude uspešan i na vrhu u ovoj igri.


- Ne može tu biti samo tvoj talenat - rekao sam mu i pričao o iskustvu dok sam igrao sa Rafaelom Nadalom, koji me tako impresionirao profesionalošću i čvrstinom.
- Da, u pravu si i odsad ću vežbati svakog dana, svakog dana - rekao je i ja sam bio stvarno srećan da se on razvija. Posle sat i po zaista iskrenog razgovora, on je naglo kazao: - Okej Tomas, idemo sada zajedno da se zabavljamo i popijemo mnogo da ovo "cementiramo" i proslavimo lep razgovor, da bismo počeli ponovo na zdravoj osnovi.


Ja sam mu rekao: - Ne, idemo da spavamo. U ponedeljak, pre Madrida, mi smo žestoko trenirali pet minuta, ali Bernard nije slušao svog oca i Džon je naglo zaustavio trening.


- Završena vežba - vikao je. Rekao mi je da napustim teren i ostavim Bernarda samog da trenira.


Puno sam toga video za skoro šest meseci i zaista mi je žao za Bernarda, zato što on iznutra, verujem, želi da postigne nešto što ne može. Kada je Džonu rekao da

DRUE: Bilo je sve teže!


"Salva je bio moja osoba od poverenja i pomagali smo jedan drugom jer nam je obojici svakog dana bilo vrlo teško. Pokušavao sam i pamtio šta mi je govorio o tome da budem strpljiv i ostanem miran, ali je bilo sve teže i teže, jer sam sve više radio za tim.
Bukirao sam avionske karte, igrao s Bernardom, davao mu da pije, davao mu njegove tablete, pripremao protein, nosio mu sok od pomorandže svakog jutra, bukirao terene za treninge, natezao rekete, rezervisao karte za ceo tim".

sedne na klupu i ćuti moglo se shvatiti da pokušava da ga zaustavi da ne manipuliše s njim sve vreme.


Jeste, ja sam prekršio Salvino pravilo da se ne mešam između oca i sina. Od početka sam pokušavao da mu pokažem put i nisam govorio, ali kada sam video udarac, nisam se mogao više suzdržati. Džon je već u Monte Karlu bio vrlo nervozan, već misleći da bi Bernard mogao da mu kaže da ode. Tenzija u timu je visoka.


Ujutro na dan puta u Madrid, došao sam da pomognem Bernardu i Džonu u pakovanju kofera. Džon je bio na prozoru i rekao:  - Nisi nam potreban, idi i kupi mleko. Odgovorio sam: - Ne, kasnimo. Sofi (Tomasova devojka) je morala da vozi Džona i mene na aerodrom jer on nije hteo da plati taksi, dok je Bernardov prijatelj vozio njega i Joška na aerodrom. Došao sam do Tomića sa Sofi u 10.20. U 10.40 Džon je došao do auta, besan i napao me:


- Zašto nisi otišao po mleko, zašto nisi došao gore da pokupiš moje kofere?
Ponižavao me je pred mojom devojkom. Izašao sam iz kola, stao pred njega i rekao mu da ne mogu da mu dozvolim da više tako sa mnom govori. Tretirao me kao psa.

Bernard u klin, Džon u ploču

 

U utorak smo bili na terenu 10 i ista stvar, Džon je zaustavio trening ovog puta deset minuta, nakon što mu je Bernard rekao:
- Možeš da sediš na klupi, ali ne govori, ne daji savete, nisi mi potreban.
Džon je ponovio da je vežba gotova i kazao mi da stavim rekete u torbu. Bernard mi je rekao da ostanem, ali mi je Džon ponovio da je vežba gotova. Stajao sam tamo ne znajući šta da radim. Džon je kazao Bernardu da, ako ne želi da sluša, onda neće ni igrati. Bernard je došao do mreže, Džon je vikao na njega i Bernard mu je odgovarao i rekao mu ponovo da sedne na klupu i ne priča.
Džon je bio besan i onda - tres. Jedan udarac. Nisam verovao šta sam video, pravo ispred mene. Bernard nije rekao ništa, ali je imao suze u očima. Džon je otišao i sa dva reketa udario o zid, a onda ih gazio nogom da ih polomi. Krak, kraj - prelomio je oba reketa i kazao Bernardu da on neće igrati na turnirima tri nedelje i kazao mi da otkaže sve avionske karte.
Bernard je videvši to onda polomio svoj reket.
Moj bože, ovo je ludo. Joško je skupljao loptice i pravio se da ništa ne vidi. Ja sam želeo Bernardu da pomognem jer sam mu video suze u očima, a on nije ništa govorio i stvarno sam želeo da pomognem.
Sećao sam se kako sam mu u Marseju rekao da treba da kaže svom ocu da je gotovo. Za mene možda više ne bi bilo turnira, ali sve to nije bilo više moguće gledati. Mogao sam da uočim kako je Bernard bio pod stresom sve vreme, zato što nikad nije znao kako će Džon postupiti.


U njemu je puklo. Rekao mi je da ne idem u Madrid, da sam otpušten, da me neće isplatiti. Kad je to videla, moja devojka izašla je iz kola i rekla mu:
- Dakle, ti si me doveo ovde, imala sam pametnije stvari da radim, deca su mi sama kući - sedaj odmah u kola.


On je pošao da nekom telefonira i ja sam čekao pet minuta da se stvari smire. uzeo sam njegov kofer i stavio u prtljažnik. Srećom, do aerodroma nije dug put.
Onda je izbio skandal na aerodromu i svako je bio šokiran kad je Džon ponovo počeo da viče na mene, govoreći da je otkazao moju kartu. Nakon deset minuta sam se vratio do kola, ali sam hteo Džonu da kažem šta mislim o njemu.
Napokon smo poleteli i Džon je ponovo počeo da me verbalno napada u avionu. Bilo je za ne verovati.


- Okej, mi ćemo ovo fizički raspraviti u Madridu, jer ti nećeš biti u svojoj zemlji ovog puta pa ćemo videti jesi li tako pametan i brz na rečima - kazao mi je.


Otišli smo do hotela u centralnom Madridu. Na ulazu u hotel, Džon je zatražio da spustim torbu i sledim ga napolje. Izašli smo pored hotela.

Mislio sam da će da kaže da se izvinjava zbog verbalnog napada. Gledao je sve vreme oko sebe i učinilo mi se sumnjivo. Nikog nije bilo. Rekao mi je:
- Ponovi mi šta si rekao jutros.
Ja sam ponovo kazao kako on misli da je tako "veliki čovek, muškarčina, ali, okej Džone, u redu je, Bernard će mi platiti da mu budem partner". Pljunuo me u lice.


Obrisao sam pljuvačku, on je pošao nazad, a ja sam mu ponovo rekao kakva je on muškarčina i on se naglo okrenuo i udario me glavom.

Dok sam padao, sećam se galame.


Nastavio je put nazad u hotel kao da se ništa nije dogodilo. Kasnije su mi rekli da sam bio par minuta u nesvesti i kad sam se povratio, Joško je bio tu, takođe i Aleksander Dolgopolov, teniser. Neko j zvao policiju i hitnu pomoć.


"Odvezen sam u bolnicu u Madridu", stoji uz ostalo u dnevniku Tomasa Druea u kome on završava ovu epizodu rečima: "Želim Bernardu sve najbolje", saopštavaju ekskluzivno mediji News Corp.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online