Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 20.09.2013.
06:48
Vesti A

Tomić: Francuz želi osvetu i novac

Posle objavljivanja senzacionalnog dnevnika Tomasa Druea, Džon Tomić smatra da "90 odsto" tvrdnji bivšeg sparing partnera njegovog sina Bernarda nije tačno. On kaže da je Francuz motivisan novcem i osvetom i navodi: "Sada mi je žao što ga stvarno nisam udario".

Tomić senior, osuđen za napad na Druea u Madridu 4. maja, nedavno je pred španskim sudom osuđen na osam meseci suspendovane zatvorske kazne. On je takođe dobio zabranu učešća na ATP i grena slem turnirima u trajanju 12 meseci.

Bernard Tomić


Prema poslednjem izveštaju izdanja "Ferfaksa", Tomić odbacuje većinu ozbiljnih Drueovih optužbi, uključujući i onu da je udario Bernarda u lice tokom treninga u

Sukobi i odrastanje

 

Da li se on i Bernard sukobljavaju, bilo je jedno od pitanja novinara.


- Nikada, šta mislite pod sukobom?


Odgovorio je glasio: "Prepirku."
- Da budem pošten, u tim godinama, kad su deca tinejdžeri, dođe pomalo do ovoga i onoga jer je nekada teško da se komunicira. Ne mogu da kažem da je to sto odsto idealno, ali se većinom izlazi iz toga, nije nešto ozbiljno. Mi se prepiremo zato što je u tinejdžerskom dobu ponekad teško sve da se uskladi. Rafter je imao taj problem, usklađivanja svog uzrasta, navika, to je ljudska priroda. Zašto ne bude samo otac, a nekom drugom poveri da mu trenira sina, interesovali su se novinari.


- One večeri kad Bernard to odluči, to će biti njegova odluka. Sedeću s Bernardom i kako on želi, mi ćemo tako učiniti. Ako Bernard kaže: "Džone, ostani tamo", ostaću zauvek. Uvek postupam u interesu moje dece i to sam radio čitav život. Ali, šta ljudi žele da pričaju i izmišljaju, to je nešto drugo, to su besmislice. Mi ćemo sesti, razgovarati, (odlučiti) šta je najbolje za Bernarda, šta je najbolje za njegovu karijeru.

Monte Karlu, kao i da je 20-godišnjeg sina pogodio u nogu iz vazdušnog pištolja.
Uprkos tvrdnjama o zatrovanoj, poremećenoj atmosferi u njihovom kampu, Tomić istrajava u tome da je njegov profesionalni odnos sa sinom zdrav i produktivan, i biće takav i ubuduće, osim ako teniser, danas 50. na svetu, ne zatraži od njega da se povuče. Par će biti opet zajedno ove nedelje, tokom priprema za mečeve u Bangkoku, Pekingu i Šangaju.


Tomić (49) nije hteo da potvrdi da li ima nameru da podnosi žalbu na odluku madridskog suda, ali istrajava da je nevin po optužbi da je glavom udario Druea.
- Snosiću posledice, što se suda tiče, u vezi sa (Drueovom) pričom. Poštovaću odluku suda i ono što se traži, ali to nisam učinio. To je bio sudar glave o glavu - kad me je udario, ja sam ga zgrabio i to je bio sudar glavom o glavu - kazao je Tomić "Sidnej morning heraldu".


- Znam da to nisam učinio i sada žalim što ga nisam udario, kada vidim ovu kampanju protiv Bernarda, protiv mene. Znam da bih u budućnosti bio u većoj nevolji, ali kada vidim kako laže...


Tomić senior dalje ističe:
- U toj izjavi za novine on je patetičan i bolestan. On kaže: "Nisam imao posla, nisam mogao da dam ostavku", ali ako se njemu ta situacija nije sviđala, zašto nije otišao? Posao se može naći svuda, ako želi da radi.


Više ključnih članova teniske zajednice sa Gold Kosta podržava izveštaje o Tomićevoj hirovitom odnosu. Ali, ovaj samouki trener kaže da ima široku podršku prijatelja i kolega, saopštava "Ferfaks" i navodi da je njihove novinare upoznao sa doktorom Martinom Klarkom koji je kao trener uključivan u tim tokom jedne decenije, uključujući dve godine provedene na putovanjima.


Klark veruje da je Džon Tomić nepošteno ocrnjen, priznajući da je video mnogo "grube ljubavi", i netaktičnog i nepomirljivog pristupa, ali da nije bilo fizičkog zlostavljanja.


Tomić jeste prihvatio kao istinu "nekoliko" Drueovih izjava, uključujući i osam sati koje je Francuz proveo s fitnes trenerom na aerodromu u Njujorku, spavajući na stolicama.

Incident s vazdušnim pištoljem


O incidentu s vazdušnim pištoljem na Floridi, Džon Tomić je rekao:


- To je plastični pištolj, on i Bernard... nikada nisam ušao u radnju gde imaju te pištolje, (oni) su se igrali kao deca, i oni su doneli pištolje kući. Ali je to samo plastika, iz prodavnice igračaka, nije bilo krvi, ništa nije bilo.


O navodnom udarcu u lice za koji Drue kaže da je Bernard zaplakao:
- Nikada se nije dogodilo da dirnem mog sina, veoma sam ponosan otac i moja deca me vole. To se nikada nije desilo.


Samoproklamovani perfekcionista i pristalica discipline priznaje lomljenje reketa.
- Postoje milioni trenera i igrača koji lome rekete, to je tačno, zato što ponekad bude ljutine i napetosti. Nisam polomio mnogo reketa - četiri-pet u karijeri i nije me sramota zbog toga.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online