Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 17.09.2013.
02:30
Vesti A

Tomića unazadio rođeni otac

U čudnom testiranju muškosti, otac Bernarda Tomića pogodio je sina u nogu iz vazdušne puške, na Božić ukinuo naknadu za njegovog sparing-partnera i kroz Francusku jurio 160 km na sat da bi osvojio besplatan obrok.

Bernard Tomić
 

Ove skoro neverovatne tvrdnje iznose novinari "Sandej telegrafa" koji navode da su do njih došli tako što su imali uvida u dnevnike Tomasa Druea, Bernardovog bivšeg partnera, koga je Džon Tomić pred madridskim hotelom udario glavom i slomio mu nos.
 

Mediji News Corp navode da im "ekskluzivni uvid" otkriva da je "daleko od disciplinovanog načina života profesionalnog atletičara prve klase, Tomić za vreme ATP turnira provodio noć na zabavama sa prijateljima, igrajući video-igre do pet ujutro i odbijajući da trenira".
 

Novinari su razgovarali sa ranijim Tomićevim fitnes trenerom, veteranom Salvadorom Sosom, koji tvrdi da je otac teniskog čuda od deteta "varvar" koji je psihološki zastrašen u balkanskom ratu.
 

Kako je Drue obelodanio novinarima, po prvi put nakon što je Tomić stariji kažnjen sa suspendovanih osam meseci zatvora zbog napada na njega, on je vodio dnevnik o svom životu i treninzima. Verovao je da bi taj dnevnik mogao da bude vredna uspomena njegovoj deci iz perioda od sedam meseci rada sa Bernardom, zvezdom u usponu.
 

Međutim, umesto lepih uspomena, on je beležio dnevno neslogu u Tomićevom timu, koja na određen način pokazuje australijskoj javnosti zašto 20-godišnji igrač nije povremeno imao dovoljno entuzijazma - navodi sidnejski tabloid.
 

Prema dnevniku, Tomić je bio pod stalnim pritiskom svog oca za sve što bi uradio, bez obzira šta bi radio - da li je bio na teniskom terenu ili bi morao da dokazuje da je čovek tako što će pristati da bude pogođen u noge iz vazdušnog puške.
 

"Kako navodi Drue, što je Džon Tomić, Hrvat poreklom, više insistirao na disciplini, to se njegov sin više povlačio u svet kompjuterskih maštovitih igara i zabavljao se sa prijateljima do ranog jutra, često se usred noći pojavljujući na balkonskim vratima", tvrdi nedeljnik.
 

U jednom momentu, Drue i Sosa bili su primorani, da bi štedeli pare, da spavaju na stolicama na aerodromu. Svojim mobilnim telefonima snimali su patetične scene u kojima su se nalazili, među njima i kad su spavali na aerodromu.
 

"Telegraf" najavljuje još jedan nastavak na ovu temu.

Sosa: Džon je varvarin

 

Španac Sosa, koji je napustio tim posle gorkog razočaranja i takođe nakon sedam meseci, kaže da za svojih 27 godina u međunarodnom tenisu, uključujući i rad s nekim od najvećih sportskih imena, nikad nije video ništa slično ovim neverovatnim scenama. On je Džona Tomića opisao kao varvara i pretpostavlja da njegov kulturni bekgraund i posledice balkanskog rata treba okriviti za njegovu pogrešnu disciplinu i bespogovorni autoritet.
 

- Džon je nedodirljiv, ništa ne možete da mu kažete i ta vrsta ljudi koji su preživeli ratove posebna je - kazao je Sosa novinarima. - Naučen je da živi u svetu bez granica i normi.

 

Sosa tvrdi da je Bernard Tomić mogao da dospe među deset najboljih igrača na svetu i da "ima sirov talenat, ali ga nazad vraća njegova brutalna povezanost sa njegovim ocem".
 

- Radio sam sam sa roditeljima i sinovima, pa je to za mene nešto što gledam kao izazov, ali oni žive u nekoj vrsti simbioze, to je brutalna simbioza.
 

On kaže da bi neko mogao da napiše dnevnik o njima, jer se svakog dana nešto drugo dešavalo; ovo je kazao ne znajući da je Drue upravo to radio.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.09.2013. 06:07
Ne bih se slozio da je to od posledica "balkanskog" rata. Pre ce biti od prokletstva nekog ustaskog predaka iz Jasenovca.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online