Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 15.03.2015.
08:06
Vesti A

Teniser se hvalio "štekom" kokaina?!

Pred sudom u Brizbejnu obelodanjena je eksplozivna tvrdnja jedne tinejdžerke da joj je kontroverzna teniska zvezda Bernard Tomić, dok su bili u penthausu Džejmsa Pikeringa, vlasnika noćnog kluba na Gold Kostu, rekao da ima u posedu kokain vredan 50.000 dolara.

Reuters
Bernard Tomić, kontroverzni australijski teniser

Izjava se pojavila tokom pretresa na kojem je sudija za prekršaje odlučivao o razlozima zbog kojih Pikering treba da bude izveden pred sud zbog navodnog snabdevanja maloletnika kokainom. Pikering inače oštro odbacuje pomenute optužbe. Njih dvojica su godinama prijatelji, od kako je Tomić počeo češće da posećuje noćne klubove - a Pikering je od tada redovan posetilac njegovih mečeva.

Trikovi maloletnika

- Optuženi je vlasnik noćnog kluba i mora da bude naviknut na to da maloletne osobe pokušavaju da uđu u njegov klub. On je bez sumnje bio spreman na trikove maloletnika da uđu u noćne klubove i na činjenicu da neke devojke izgledaju mnogo starije nego što jesu, kada se tako obuku i našminkaju - istakao je sudija Kilner.

Pikering je izjavio za "Bilten" s Gold Kosta da sa Tomićem nije razgovarao o njegovom pominjanju na sudu i da on (Tomić) ne zna ništa o tome. Tomić je upravo predvodio australijski Dejvis kup tim do pobede nad Česima i sada je u Majamiju uoči tamošnjeg turnira.

- Ukoliko je to i rečeno, znam da je u šali. Sigurno znam da nije dotakao ništa niti prišao blizu. To je bila samo šala i očigledno je krenulo pogrešnim putem - tvrdi Pikering.

Upitan zašto bi Tomić kazao tako nešto, kao što devojka tvrdi da jeste, Pikerin je objasnio: 

- Bez veze, ljudi prave šale - ako je on to rekao, bila je šala, i, kao što sam rekao, moglo je samo da bude iz vica. Nije mogao ni na koji način da misli ozbiljno. 

Pikering je posle suda pokušavao da kontaktira Tomića u vezi sa pominjanjem u javnom sudskom dokumentu: - Biće to za njega iznenađenje. 

Pikering, koji poseduje noćne klubove Varsiti i Sin siti, optužen je za četiri slučaja snabdevanja kokainom, od čega se dva odnose na maloletnike, u vremenu između januara i aprila prošle godine, u svom penthausu na Surfers Paradajzu. Policijski izvor potvrdio je da nemaju u vidu nikakve optužbe protiv Tomića. 

Tokom dvodnevnog prethodnog saslušanja, Pikeringova odbrana tvrdila je da ne postoje valjani dokazi da se u izjavama četiri devojke radi o kokainu, jer one nikad pre nisu uzimale drogu. 

Noćni život

U januaru ove godine, Pikering je za "Bilten" pričao o svom prijateljstvu s Tomićem, rekavši da su se sreli pre tri ili četiri godine, kada je teniska zvezda počela da češće odlazi u noćne klubove. Poznate su Tomićeve fotografije iz 2013. na kojima go do pojasa uživa u društvu devojaka u Sin sitiju.
Upitan da li je zahvalan Tomiću koji mu pokazuje podršku time što mu daje mesto u svom boksu na mečevima, Pikering je odgovorio:
- Ne mislim da to ima ikakve veze sa posledicama optužbi. On zna istinu i zna da će ona izaći na videlo - saopštio je "Kurijer mejl".

U svojoj odluci, sudija za prekršaje Ron Kilner kazao je da može da se zaključi da je droga, na osnovu okolnosti - pošto je optuženi pred pojedinim svedocima uzeo supstancu u najmanje tri slučaja. 

Kilner je kazao da je jedna od tinejdžerki rekla da joj niko nije kazao da je beli prašak droga ili kokain. 

- Jedini izuzetak jeste kada joj je Bernard Tomić u jednoj prilici izjavio da je u posedu kokaina u vrednosti od 50.000 dolara - naveo je sudija. - Očigledno je da je ona pomislila da je prašak neka vrsta zabranjene droge iako ni ona nije imala iskustva s takvim supstancama.
Kilner je takođe odbacio stav odbrane da bi trebalo odbaciti otežavajuću okolnost davanja droge maloletnicama. On je kazao da su tinejdžerke izgledale kao da imaju više od 18 godina i pojedine su imale lažna dokumenta, ostaje na poroti da odluči da li je Pikering preduzeo ispravne korake da se uveri da nisu maloletne.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online