Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 22.05.2013.
22:50
RTS A

Iskasapili vojnika, pa se hvalili

Vojnik je brutalno ubijen u Londonu, dok su dvojica napadača, koji su koristili mačete, ranjeni tokom intervencije policije. Britanska vlada tretira ovaj napad kao teroristički incident.

Oko za oko, zub za zub: Ubica vojnika se "hvali" pred kamerama
 

Napad u kojem je nedaleko od jedne londonske kasarne danas ubijen jedan vojnik, a ubice su ranjene, britanske vlasti istražuju kao mogući teroristički akt, prenosi britanski Bi-Bi-Si. Napad se desio kod kasarne Vulvič u jugoistočnom Londonu, u kojoj su Kraljevska konjička artiljerija, grenadiri i čuvari iz kraljičine garde.

Komandir britanske policije Sajmon Lečford rekao je da su, po prvim izveštajima, dvojica oružjem napala jednog čoveka, navodi agencija AP. On je potvrdio da je žrtva napada poginula, a da je dvojicu ranila policija. Britanska vlada tretira ovaj napad kao teroristički incident. Premijer Dejvid Kameron je zbog napada prekinuo posetu Francuskoj i noćas se iz Pariza hitno vraća u London, saopštila je Vlada.

Kameron je napad ocenio kao šokantan i od ministarke unutrašnjih poslova Tereze Mej zatražio hitan sastanak vladinog komiteta za vanredna pitanja. Mej je rekla da ju je britanska služba za unutrašnju bezbednost - MI5, izvestila o napadu koji je nazvala "bolesnim i varvarskim".

Po izjavama očevidaca koje prenosi Bi-Bi-Si, dvojica napadača su brutalno ubila čoveka čije su telo odvukli s pločnika i ostavili nasred ulice. Potom su, mašući noževima i pištoljem, tražili od prolaznika da ih fotografišu jer "žele da budu na TV".

POVEZANE VESTI

Sreda 22.05.2013. 22:55
I Englezi moraju prihvatiti realnost kao Svedjani - oni su sada tu i zauvek. Sada rade satare na ulicama, kome se ne svidja neka pokusa dijalog
Sreda 22.05.2013. 22:58
Doktrina šoka se nastavlja... Pritisak raste... Dao Bog samo da Srbi ovaj put ostanu sa strane... uz 'ladno "Nikšićko"... može i "Zaječarsko" !!!
Četvrtak 23.05.2013. 10:08
ZGRAZAVAM SE NAD NACINOM KAKO SU POLICAJCI ENGLESKE BRUTALNO SAPLELI I UHAPSILI OVOG MIRNOG I DEMOKRATSKI ORJENTISANOG MUSLIMANA KOJI JE SAMO IZRAZAVAO SVOJE MISLJENJE DEMOKRATSKIM PUTEM.HITNO ORGANIZOVATI TROJNI SASTANAK KOD ESTONOVE I IMPLEMENTIRATI SPORAZUM KOJIM BI JUZNI LONDON A KASNIJE I CELA ENGLESKA PRIPALE OVIM MIRNIM I RAZUMNIM TAMNOPUTIM GRADJANIMA DRUGE DRZAVE.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online