Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 25.10.2011.
21:12
Mondo A

Princ Čarls pisao "ekselenciji" Gadafiju

U jednoj od palata bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija pronađeno je pismo princa Čarlsa u kome mu se ulagivački obraća sa "Vaša ekselencijo", piše "Dejli mejl".

U pismu princ Čarls nahvalio Gadafija
 

List navodi da je ovakav odnos britanskog establišmenta prema omraženom Gadafijevom režimu nova sramota za Britance, a usledilo je i otkriće da je princ Endrju korišćen kao posrednik u saradnji sa Gadafijem.

Pismo princa Čarlsa poslato je 7. juna 2007. godine, a pronađeno je u palati Saifa Islaima, Gadafijevog sina koji se školovao u Londonu. U svom pismu princ hvali diktatora zbog njegovog rada sa hrišćanima, žrtvama side, kao i britanskim savetom.

"Želeo sam da napomenem Vašoj ekselenciji koliko sam dirnut širokogrudošću ovih događaja", navodi on.

Pismo je poslato Gadafiju samo nedelju dana nakon što je Toni Bler, bivši britanski premijer, posetio Libiju sa ciljem da britanskim kompanijama obezbedi poslove eksploatacije nafte.

Princ je u pismu naveo i da je obavešten o Blerovoj poseti, kao i o pozitivnom razvoju događaja između Libije i Velike Britanije.

Drugo pismo Gadafiju poslao je i Toni Bler, mesec dana kasnije, u kome je naglasio rešenost njegove vlade da postigne dogovor sa režimom u Tripoliju.

Otkriveno je i vatreno pismo, koje je libijskom diktatoru uputio Gordon Braun septembra 2007. godine, insistirajući da se pukovnik sastane sa princom Endrjuom, Čarlsovim bratom.

Kako prenose izvori iz kraljevstva, Čarlsovo pismo bilo je poslato na insistiranje britanske vlade, kako bi se priključio međunarodnoj intervenciji da se oslobodi šest bugarskih medicinskih sestara koje su zatvorene 1998. godine kada su bile lažno optužene da su decu u Libiji zarazile virusom side.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.10.2011. 21:17
Шта је ту чудно , они су познати по својој тактици штапа и шаргарепе.
Utorak 25.10.2011. 21:29
" U svom pismu princ hvali diktatora zbog njegovog rada sa hrišćanima, žrtvama side, kao i britanskim savetom." - da, diktatori su inace poznati po tome da rade sa hriscanima i zrtvama side, pomazu siromasnima... e, da nam je vise takvih "diktatora"...! ova recenica nema smisla. Gadafi nije bio diktator. Ali britanci su bili i ostali ulizice.
Utorak 25.10.2011. 21:30
docekivali su ga pre skoro godinu dve sa crvenim tepisima sirom evrope i u njujorku...latini su opasni kad ti se nasmehuju,i kad su mnogo ljubazni u razgovoru s tobom..tada pazi,zavlace ti zamku..a kad su ljuti u razgovoru ,to je dobro za tebe
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online