Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 15.04.2011.
03:42
Vestionline A

Misurata: Libijska vojska raketama oštetila luku

Vojska Libije sinoć je u raketnom napadu teško oštetila luku u Misurati i ona je sada zatvorena, saopštili su predstavnici pobunjenika.

Lokalni portparol pobunjeničkih snaga, koji se predstavio imenom Gasan, rekao je da je na područje luke palo više od 200 raketa tipa "grad", te da su pogođena i obližnja stambena područja.

Misurata u plamenu

"Gađali su ovo područje jer je luka u Misurati jedini prozor u spoljni svet. Luka je danas zatvorena zbog napada", rekao je portparol.

Misurata se nalazi na 200 kilometara istočno od Tripolija. To je treći najveći grad u Libiji i važno uporište pobunjenika u zapadnom delu zemlje.

Grad je nedeljama u okruženju Gadafijevih snaga, a luka je njegova jedina veza sa spoljnim svetom.

Izveštaje iz zapadnog dela Libije je teško proveriti, jer novinarima nije dozvoljeno da slobodno izveštavaju iz ovog dela zemlje.

Amerikanci odbili Francuze - neće više bombardovati Libiju

 

Sjedinjene Američke Države odbacile su poziv Francuske da njihovi ratni avioni obnove velike vazdušne napade u Libiji, izjavio je francuski ministar spoljnih poslove Alen Žipe posle razgovora sa američkim državnim sekretarom Hilari Klinton.

 

"Razgovarao sam o tome sa gospođom Klinton i oni će, kao i do sada, obezbeđivati avione od slučaja do slučaja", rekao je Žipe na marginama sastanka ministara inostranih poslova NATO u Berlinu.

 

"Rekao sam joj da nam je potrebno da se vrate, da bismo voleli da se vrate", rekao je Žipe.

 

Američka državna sekretarka izrazila je zabrinutost tokom sastanka zbog, kako je rekla, zločina u pobunjeničkim enklavama u libijskom gradu Misurata.

 

Bez obzira na to, Klintonova nije dala nagoveštaj da bi Vašington bio spreman da se ponovo angažuje u vazdušnim napadima nad Libijom pod komandom NATO, navela je britanska agencija.

 

SAD su prošle nedelje povukle oko 50 vojnih aviona iz operacije nad Libijom pošto su 31. marta prebacile komandu nad međunarodnom misijom na NATO.

 

Pentagon je danas saopštio da su od tada američki avioni tri puta vršili "vazdušne odbrambene udare" u Libiji.

POVEZANE VESTI

Petak 15.04.2011. 04:12
Amerika u krizi,ne isplati joj se trosenje ogromnih svota novca,a naplata se ne vraca brzo. Sarkozi i ostali bombarduju LIbiju,kojoj duguju 200 milijardi,a zamrzli jos dodatnih 30. Apetiti za pljacku Gadafijeve nafte porasli i kod njegove brace muslimana,pa takozvani pobunjenici nikako ne zele mir,a koje zajedno sa zapadom finansiraju i muslimani.Price da su muslimani slozna braca nisu tacne,jedino su slozni u borbi protiv hriscana,ali se ne libe da zajedno sa njima ubijaju bracu po veri. Toliko o njihovom moralu,pljuni,pa lizi.
Petak 15.04.2011. 09:05
Nisu ni blesavi amerikanci..Potaknu napad, malo se igraju i onda puste svojem psu (nato) da lomi zube na tvrdoj kosti. Niti jedna članica tog fašističkog pakta trenutačno nije u mogućnosti da gubi novce na ovom ratu, ali svejedno troše milijune jer jednostavno moraju. SAD im je davao i daje dosta novaca, te se sada moraju odužiti, jer će se inače big boss naljutiti...Kako god, ova slika je najbolja: 'Misrata u plamenu'...što ovaj tip radi? Daje dimne signale? xD
Petak 15.04.2011. 20:02
Gadafi je dozvolio prošle nedelje da uplovi brod sa humanitarnom pomoći od 600 tona hrane što je prema procenama dovoljno za par sledećih nedelja. Onda su "goloruki" doterali pred terminal tanker iz Katara da prepumpaju naftu iz rezervoara. Gadafi je upozorio tanker, nije ga potopio, ali je na luci pokazao šta radi BM21-GRAD ako još jednom priđu i odoše Katarci praznih ruku. Tako stoje stvari, nije luka gađana bez razloga. Ovo ostalo je sipanje iz šupljeg u prazno, ima oni sa Gadafijem da polome zube.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online