Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 28.10.2010.
06:51
B92 A

Iseljenje Fakulteta u Novom Pazaru

Fakultet za Islamske studije mutije Muamera Zukorlića, trebalo bi danas da bude iseljen iz zgrade u Novom Pazaru na koju pravo polaže jedno privatno preduzeće.

Izvršenje sudske presude zakazano je za danas, što je još jednom Novi Pazar i region Sandžaka stavilo u centar pažnje domaće javnosti.

Odbranićemo se: Muamer Zukorlić

Dodatnoj osetljivosti tom pitanju doprinosi što je iseljenje najavljeno uoči praznika Kurban bajrama i priprema za hadžiluk.

Inače, Viši sud u Novom Pazaru je posle petogodišnjeg procesa Fakultetu naložio da se iseli sa sadašnje lokacije, ali Islamska zajednica ne prihvata presudu iako je pravnosnažna.

Iseljenje je najavljeno za 10 časova, policija je najavila da neće interevenisati, a muftija Zukorlić da će vernici odbraniti vakuf.

Uoči izvršenja sudske presude o iseljenju na skupu povodom ispraćaja vernika na hadžiluk u Meku i Medinu, lider Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić pozdravio je najave iz policije da se neće mešati u taj proces.

“Poslednje poruke su da policija neće intervenisati. To je dobar znak. Pa, ako bude tako, reći ćemo: ’hvala vam, popravili ste se’, a ako ne bude tako, odbranićemo“, poručio je on.

“Zapravo ćemo se ponašati adekvatno kao i do sada i pokazati im da Islamska zajednica nije izvor nestabilnosti već stabilnosti i da smo mi oštri samo kad nas napadaju, kad nas ne napadaju mi smo jako fini“, rekao je Zukorlić.

Podsetimo, pre nekoliko meseci gradske vlasti i Islamska zajenica u Srbiji bile su u sukobu zbog izgradnje obdaništa u naselju Hadžet.

Dok su predstavnici lokalne samouprave tvrdili da se gradi na parceli koja je u njenom vlasništvu, Islamska zajendnica je zastupala stav da se radi o vakufskom zemljištu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.10.2010. 08:25
Danas ce ovaj Zukorlic da javno pokaze svojim pristalicama i celoj Srbiji, da pravni sistem Srbije za njega uopste ne vazi. Niti ce se iseliti niti on uopste priznaje Srbiju kao drzavu, niti mu policija ista sme. Policija samo sme da bije Srbe koji se drznu da ukazu na svoj polozaj da su gladni i da nemaju posla, a muftiju mogu samo da oralono zadovolje ukoliko pre toga opreru usta i zube pa im on to dozvoli. Nazalost to je surova istina.
Četvrtak 28.10.2010. 09:57
Ma sta ces ti braniti jado od svestenika, sramotis ljude muslimanske vere. Sve dok koristis taj narod oko tebe za svoje privatne ciljeve ne uzimam te tvoje pateticne izjave za ozbiljno. Na ovoj slici licis na sve samo ne na svestenika!!!
Četvrtak 28.10.2010. 10:23
@istrazivac...dobra ti je namera, ali pitas pogresnu osobu...ovaj ti ne zna te fore iz biblije i kUrana...on je specijalizovao matemat'ku i sah-a-rane...matemat'ka odsJek(rez) SABIRANJE....pa kad gleda racun u banci nema greske!...moramo da ga naucimo i onoj drugoj operaciji koja se zove ODUZIMANJE mada i tu operaciju specijalizira ali iz geografije(eu-americko-ustasko-balijsko-siptarska katedra)...mislim da je doslo vreme da nauci tu operaciju na svojoj kozi....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online