Četvrtak 28.10.2010.
06:51
B92

Iseljenje Fakulteta u Novom Pazaru

Izvršenje sudske presude zakazano je za danas, što je još jednom Novi Pazar i region Sandžaka stavilo u centar pažnje domaće javnosti.

Odbranićemo se: Muamer Zukorlić

Dodatnoj osetljivosti tom pitanju doprinosi što je iseljenje najavljeno uoči praznika Kurban bajrama i priprema za hadžiluk.

Inače, Viši sud u Novom Pazaru je posle petogodišnjeg procesa Fakultetu naložio da se iseli sa sadašnje lokacije, ali Islamska zajednica ne prihvata presudu iako je pravnosnažna.

Iseljenje je najavljeno za 10 časova, policija je najavila da neće interevenisati, a muftija Zukorlić da će vernici odbraniti vakuf.

Uoči izvršenja sudske presude o iseljenju na skupu povodom ispraćaja vernika na hadžiluk u Meku i Medinu, lider Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić pozdravio je najave iz policije da se neće mešati u taj proces.

“Poslednje poruke su da policija neće intervenisati. To je dobar znak. Pa, ako bude tako, reći ćemo: ’hvala vam, popravili ste se’, a ako ne bude tako, odbranićemo“, poručio je on.

“Zapravo ćemo se ponašati adekvatno kao i do sada i pokazati im da Islamska zajednica nije izvor nestabilnosti već stabilnosti i da smo mi oštri samo kad nas napadaju, kad nas ne napadaju mi smo jako fini“, rekao je Zukorlić.

Podsetimo, pre nekoliko meseci gradske vlasti i Islamska zajenica u Srbiji bile su u sukobu zbog izgradnje obdaništa u naselju Hadžet.

Dok su predstavnici lokalne samouprave tvrdili da se gradi na parceli koja je u njenom vlasništvu, Islamska zajendnica je zastupala stav da se radi o vakufskom zemljištu.

2024 © - Vesti online