Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 14.06.2014.
06:46
D. N. Petrović - Vesti A

IZ CG poručuju: Dosta Zukorlićevog vršljanja

"Islamska zajednica u Crnoj Gori ima stalnih problema sa Islamskom zajednicom u Srbiji, tačnije sa onim delom u Srbiji koji ne poštuje naša granice." Ovo je za "Preporod", glasilo IZ BiH, izjavio reis IZ Crne Gore Rifat Fejzić. On je optužio deo Mešihata IZ u Srbiji, pre svih muftiju Muamera Zukorlića, da pokušava da formira paralelne institucije na delu Sandžaka koji teritorijalno pripada Crnoj Gori.

Rifat Fejzić: Zukorlić donosi virus podela
 

- To je nedopustivo. Islamske zajednice moraju poštovati jedna drugu. Mi smo različite zajednice - naglašava Fejzić.


On je naveo slikovit primer iz opštine Tuzi koja pripada regiji Malesija naseljenoj uglavnom Albancima.
 

- Zamislite da albanski muftija dođe u Crnu Goru i kaže da Tuzi pripada Malesiji, da nisu bitne državne granice i da počne da pravi paralelne džemate i druge institucije. Nikada niko iz Albanije nije došao sa takvom idejom... Dolazili su uvek na naš poziv i bili od velike koristi. Ako smo imali određenih problema u džematima, mi smo pozivali albanskog muftiju da nam pomogne, da dođe kao lek, a ne kao ovi iz srpskog dela Sandžaka koji nam donose virus podela - ističe Fejzić.


Iz Zukorlićevog štaba stižu optužbe na račun IZ Crne Gore da je "servis" tamošnjih vlasti i da je formirana uz pomoć Mila Đukanovića. Slične optužbe idu i na adresu Adema Zilkića, reisa IZ Srbije. Međutim, Zukorlićevi redovo prećutkuju da i Fejzić i Zilkić imaju novčanu i svaku drugu pomoć Islamske zajednice Turske.

Bez preklapanja

U Srbiji su jedni zakoni, u Crnoj Gori drugi. U Srbiji je uvedena veronauka u školama, u Crnoj Gori je nema... Nigde na Balkanu na postoji islamska zajednica koja se preklapa sa drugom preko državne granice, ocenjuje Fejzić.

 

POVEZANE VESTI

Subota 14.06.2014. 07:10
Ocigledno da zemlje bliskoga istoka direktno il preko genocidne turske pokusavaju na SRBSKOM BALKANU da se usunjaju..............svi do poslednjeg su samo pijuni to bagra zukorlic-arbanasi-montenero sljam-seperatisti=uck...............Sva ta seperatistiska bagra igra istu igru...........ko misli da ce da promeni vekovnu izdajicku lozu poganu taj se grdno vara............SRBI NA BALKANU su napadnuti od IZRODA PRLJAVIH...............+RAT NA BALKANU JE NAZALOST NEIZBEZAN NEMOZE TOLIKE "RAZLIKE" ZAJEDNO DA ZIVE+..........Izdajnicki sljam idite dok imate vremena, ukljucujuci sve oni demokrate koji mute vode na vrhu politicke scene..........+REVOLUCIJA ZLATNA-SRBI IZVORNO DOMINANTNA RASSA RFSRB+
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online