Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 10.09.2014.
08:52
D. N. Petrović - Vesti A

"Zukorlić podržava i huška vehabije u Crnoj Gori"

Nakon optužbi da muftija Muamer Zukorlić iz Sandžaka prenosi klicu podela među muslimane u Crnoj Gori, reis Islamske zajednice Crne Gore Rifat Fejzić prekjuče je, gostujući na TV-Atlas, otišao korak dalje, optuživši Muftijstvo-sandžačko, na čelu sa muftijom Muamerom Zukorlićem, i IZ u Srbiji da podržavaju vehabizam i verske ekstremiste u Crnoj Gori.

Prozvao Islamsku zajednicu Srbije: Rifat Fejzić
 

- Islamska zajednica u Srbiji permanentno je u Crnoj Gori podržavala te marginalne i radikalne grupe i sve one koji su bili u neslaganju sa ovdašnjom islamskom zajednicom. Ja bih to pre svega nazvao zloupotrebom Kurana, ti ljudi će u prostorijama džamija organizovati nekakve kurseve za našu decu, među njima je puno onih koji su već tamo gde ne bi želimo da budu ili su na tom putu - istakao je Fejzić naglasivši da su radikalisti imali više napada na verske službenike i da su dolazili u sukobe sa vernicima zbog čega je morala da interveniše i policija.


Reis Fejzić nema tačne informacije koliko vehabija, selefija i drugih radikalnih islamista deluje u Crnoj Gori. Podatke ne saopštava ni Nacionalna služba bezbednosti Crne Gore(ANB) koja prati situaciju i tvrdi da vehabije i drugi verski ekstremisti zasad nisu pretnja državi.


Prema nezvaničnim informacijama, u Crnoj Gori deluje između 1.500 i 1.700 muslimanskih ekstremista. Glavna uporišta su im Plav, Rožaje i Ulcinj. Poslednje veće okupljanje imali su u Plavu, nekoliko vehabija ratuje u Siriji i Iraku na strani Islamske države, neki su poginuli, a neki su se vratili u Crnu Goru.


Iz štaba muftije Muamera Zukorlića još nema odgovora na optužbe reisa Fejzića sa kojim je Zukorlićeva opcija već duže vremena u sporu, jer jedan polažu pravo na sever Crne Gore koji muftija Zukorlić smatra delom Sandžaka, Fejzić se zalaže za nezavisnu islamsku zajednicu u Crnoj Gori, a Zukorlić za to da islamska zajednica u ovoj državi bude pod patronatom IZ BiH.

"Zarazio", pa ih prodao?

Zukorlić do sada nikada javno nije podržao vehabije, niti njihov odlazak u Siriju i Irak. Jedno vreme bio je u sporu sa novopazarskim vehabijama, čak je tvrdio da hoće da ga ubiju, neke od vehabija zbog toga još leže u zatvorima Srbije. Međutim, neke vehabije tvrdile su na suđenjima da im je Zukorlić doneo ovu ideologiju, a da se potom, kad mu je odnekud priprećeno, od njih distancirao i poslao ih u zatvore.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.09.2014. 09:03
Za koji dan se sprema SRBSKO SETANJE KROZ SRBSKI PAZAR..........!
Sreda 10.09.2014. 09:12
Nevjerovatno sta sve ova individua radi. Apsolutno je normalno i neophodno da se hapse sad svi onij koji nece da hapse ovog rasistu i rasturaca drzave Srbije. Ko i kako ima tu nadleznost, pitanje je od milon dolara?
Sreda 01.10.2014. 11:46
Ovu dzukelu sa njegovim istomisljenicima, skupa sa arbanasima sa KiM, pod hitno za Siriju !!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online