Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.10.2018.
17:37
Tanjug, Vestionline A

Promocija novih podoficira Vojske Srbije

U Centru za obuku i usavršavanje podoficira u Pančevu održana je svečanost povodom promocije 12. i 13. klase slušalaca osnovnog kursa za podoficire na kojoj je 116 doskorašnjih profesionalnih vojnika, posle šestomesečne obuke, proizvedeno u čin vodnika Vojske Srbije.

A. Čukić
Foto: Ilustracija

Čestitajući u ime načelnika Generalštaba general-potpukovnika Milana Mojsilovića, najmlađim vodnicima Vojske Srbije prvi podoficirski čin, zamenik načelnika GŠ general-major Petar Cvetković rekao je da je odbrana otadžbine za naš narod uvek bila više od obaveze.

- Biti pripadnik Vojske Srbije i učestvovati u očuvanju stabilnosti svoje otadžbine predstavlja najveću čast i za sve profesionalne vojnike koji su danas promovisani u prve podoficirske činove. Oni su prešli dug i naporan put da bi bili u današnjem stroju - rekao je Cvetković. 

Naveo je i da su oni odgovornim i upornim radom u svojim jedinicama zaslužili mogućnost za stručno i karijerno usavršavanje i napredovanje u službi, te da su na prvom stepeniku profesionalne karijere svesni da ih u jedinicama u koje budu otišli očekuju novi i složeniji zadaci. 

- Biće ispred stroja, vođe svojim vojnicima, primer i prvi uzor na koji se ugledaju. Vojnik na svakom zadatku koji obavlja, i u miru i u ratu, najpre vidi svog komandira, podoficira, kome oficiri prenose svoja znanja i iskustva. Zadatak podoficira je da, tokom obuke, te veštine i znanja s vojnicima uvežbaju do savršenstva - poručio je Cvetković.

Najbolji polaznik 13. klase osnovnog kursa za podoficire vodnik Tanasije Radosavljević poželeo je najmlađim vodnicima uspeh u radu na novim formacijskim dužnostima, te poručio da pravovremeno prepoznaju značaj unapređenja svojih taktičkih, tehničkih i stručnih znanja, veština i sposobnosti, radi daljih upućivanja na karijerne i specijalističke kurseve. 

- Samo tako ćete doprineti sveobuhvatnom jačanju Vojske Srbije - poručio im je Radosavljević.

Trojici najboljih iz 13. klase, vodnicima Tanasiju Radosavljeviću, Bratislavu Žarkoviću i Zoranu Miloševiću, kao i trojici najboljih 12. klase osnovnog kursa za podoficire vodnicima Slaviši Nediću, Aleksandru Kostiću i Vladi Nenadoviću, uručeni su ručni satovi.

Svečanosti su prisustvovali i članovi kolegijuma načelnika Generalštaba, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave, rodbina i prijatelji najmađih vodnika, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online