Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.10.2018.
16:48
Vestionline, Tanjug A

Vulin: Vojska spremna da zaštiti svoju zemlju i sve građane

Vojska Srbije spremna je da sprovede svako naređenje i zaštiti svoju zemlju i građane, bez obzira gde žive i od svih mogućih pretnji, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin u Raški, prilikom obilaska dela jedinica Druge brigade i Specijalne brigade Kopnene vojske koje se nalaze u najvišem stepenu pripravnosti.

A. Čukić
Aleksandar Vulin

On je naveo da se, u skladu sa naređenjem predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, Vojska Srbije nalazi u povišenom stepenu gotovosti, pažljivo posmatra situaciju na KiM i spremna je da reaguje na svaku provokaciju i ugrožavanje srpskog stanovništva.

- U ovom trenutku, sve naše zadejstvovane jedinice su u dobrom stanju, maksimalno popunjene, s potpuno ispravnom tehnikom i što je najvažnije, sa izuzetno visokim moralom svih njenih pripadnika - rekao je Vulin, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Istakao je da je Vojska Srbije spremna da sprovede svako naređenje i da zaštiti svoju zemlju i

svoje građane, bez obzira gde žive i od svih mogućih pretnji.

- Ne isključujem ni jednu pretnju, i ne isključujem ni jedan odgovor - naglasio je Vulin.

On je deo jedinica Druge brigade i Specijalne brigade Kopnene vojske obišao s načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnikom Milanom Mojsilovićem, a u pratnji komandanta Kopnene vojske, general-potpukovnikom Milosavom Simovićem.

Mojsilović je istakao da je danas u rejonu razmeštaja jedinica i snaga za brzo i hitno reagovanje, u skladu sa naređenjem predsednika Srbije i smernica ministra odbrane, imao prilike da stekne uvid u pripremljenost jedinica za dalje aktivnosti.

- Vojska Srbije trenutno izvodi pojačane aktivnosti u skladu s naređenjem predsednika Vučića i u tom segmentu bih istakao pripremljenost vojske za sve zadatke koji eventualno mogu biti postavljeni pred nas - ocenio je Mojsilović.

U saopštenju se navodi i da je na sastanku s komandom Druge brigade i snaga za hitno reagovanje Specijalne brigade, brigadni general Željko Kuzmanović izvestio ministra odbrane i načelnika Generalštaba da su sve zadejstvovane jedinice Druge brigade i Specijalne brigade u najvišem stepenu pripravnosti, da je moral na najvišem nivou, a operativne sposobnosti obezebeđuju izvršenje svih postavljenih zadataka.

Kako se dodaje, ministar odbrane i načelnik Generalštaba su na sastanku izdali smernice i naređenja za dalje postupanje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online