Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
23
Subota 24.12.2016.
10:52
informer.rs A

Džordž Soroš ima pakleni plan za Srbiju?!

Američki milijarder Džordž Soroš konačno je javno razotkrio svoj pakleni plan da se što više izbeglica iz Sirije i Iraka trajno naseli u Srbiji.

commons.wikimedia.org/Harald Dettenborn
Milijarder otrkio svoje namere: Džordž Soroš

Naime, Soroš je u intervjuu za jutarnji program "Glasa Amerike", koji je preneo portal Slobodnimediji. com, priznao da lično izdvaja milione dolara kako bi se stotine hiljada izbeglica što bolje infiltrirale u srpsko društvo.

Kontroverzni milijarder je tako samo potvrdio da mu je strateški cilj da izazove migrantski haos u našoj zemlji, o čemu je Informer već u više navrata pisao.

Srbiju napuniti migrantima

Prema Soroševoj logici, Srbiju treba napuniti migrantima zato što ih tretira sa poštovanjem, dok Hrvatsku i Mađarsku treba poštedeti, pošto se te dve države loše ponašaju prema izbeglicama.

- Migranti dobrim delom idu "balkanskom rutom" i vidim da ih Srbija posebno tretira sa poštovanjem. Srbi imaju odlične prihvatne centre, resurse i iskustva. Pomažem lično koliko god mogu i preko udruženja "Fond za otvoreno društvo" da ih Srbi što bolje integrišu. Mađarska i Hrvatska, sa druge strane, prave probleme. Zaista ne vidim razlog zašto migranti ne bi mogli da se integrišu u matično srpsko društvo uprkos verskoj razlici - rekao je Soroš u ovoj gledanoj emisiji.

Ovo nije prvi put da američki milijarder izdvaja veliki novac kako bi napravio haos u Srbiji. Naime, Soroš je uložio 500 miliona dolara kako bi se izbeglice sa Bliskog istoka naselile u Evropi i Srbiji, a od tog iznosa osam miliona dolara dao je raznoraznim nevladinim organizacijama u našoj zemlji.

Bolje da nam više ne "pomaže"

Stručnjaci, sa druge strane, tvrde da ovakav plan američkog milijardera ima za cilj da od Srbije napravi prihvatni centar za izbeglice i još jednu muslimansku državu na Balkanu.

Republički komesar za izbeglice Vladimir Cucić istakao je za "Informer" da Soroš svojim novcem mnogo više odmaže nego što pomaže.

- Njegova zamisao je teška glupost pošto niti migranti žele da ostanu u Srbiji niti mi možemo našu zemlju da naselimo njima. Pa od milion izbeglica koliko je prošlo, ostalo ih je samo 30. A posebna priča je taj novac koji daje organizacijama koje nam samo odmažu sa migrantima. A ako je toliki novac dao zbog ovih tridesetoro koji su trajno ostali u našoj zemlji, onda mu je naseljavanje Srbije izbeglicama vrlo skupa i neisplativa investicija - našalio se na kraju Cucić.

Politički analitičar Dragomir Anđelković istakao je da je Soroš napokon javno priznao svoje namere da uništi Srbiju i od nje napravi muslimansku zemlju.

- Ovo samo pokazuje pokvarene namere Džordža Soroša da Srbija nestane. On želi da sve ljude koje niko na svetu neće naseli ovde u našu zemlju. Dobro je što je svoje zle namere, za koje smo svi znali, napokon rekao javno. Mislim da država ovo mora da shvati maksimalno ozbiljno jer se nakon ovakvih izjava upalio "crveni alarm". Soroš želi da od Srbije napravi prihvatni centar za izbeglice, ali i još jednu muslimansku državu - jasan je Anđelković.

Opasan poduhvat

Sa njim je saglasan i analitičar Branko Radun, koji upozorava da je naseljavanje migranata neprihvatljivo i izuzetno opasno za našu zemlju, jer bi među izbeglicama došao veliki broj džihadista.

- Ovo je samo nastavak Soroševog plana da Evropu naseli sa milionima migranata, samo što je ovaj put direktno rekao da to planira da uradi u Srbiji. Među tim izbeglicama bi nam došli i islamisti sa ratnim iskustvom, teroristi, pa i kriminalci iz raznih delova sveta. Ako je za utehu, Soroš više nema toliku političku moć pošto je njegov kandidat Hilari Klinton izgubila od Trampa - objašnjava Radun.

POVEZANE VESTI

Subota 24.12.2016. 13:55
мајмуне изволи избриши и ове коментаре .
Subota 24.12.2016. 13:55
мајмуне изволи избриши и ове коментаре .
Subota 24.12.2016. 13:55
мајмуне изволи избриши и ове коментаре .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online