Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 04.12.2016.
08:15
Vestionline A

Toma: Neka Vučić da ostavku ako želi!

Predsednik Tomislav Nikolić potvrdio je u subotu da bi predsednički i parlamentarni izbori mogli biti održani zajedno 9. aprila.

Tanjug
Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić je potvrdio da će se predsednički i parlamentarni izbori održati možda u isto vreme

Kad je reč o parlamentarnim izborima, on je rekao da je u okolnostima tranzicije i krupnih odluka bolje češće proveravati volju građana.

- Ako žele da provere to što rade, ako se čini da je parlament postao mesto u kojem se teško donose krupne odluke, zato što se koristi za promociju čak i nekih loših ideja, onda Vlada može jednostavno da reši to novim izborima - rekao je predsednik.

On je istakao i da ne može da utiče na premijera po pitanju takve odluke ni na koji način osim savetom.

- U rukama predsednika Vlade je odluka o ostavci Vlade, koja može da izazove nove parlamentarne izbore - rekao je Nikolić.

Kako kaže, ako Vlada želi da proveri popularnost posle nekih mera, ako želi da osigura mandat od četiri godine, to je njihovo pravo i to im Ustav dozvoljava.

Na pitanje novinara da li je dobro da imamo izbore na svakih godinu dana, on je rekao da ima poverenje u Vladu i da ona radi dobro.

Po pitanju predsedničkih izbora podsetio je da oni po Ustavu moraju da se završe mesec dana pre isteka mandata aktuelnog predsednika, te da bi prvi krug mogao da bude 9. aprila, a eventualni drugi 23. aprila.

Nikolić je rekao da je o svojoj ponovnoj kandidaturi razgovarao sa premijerom Vučićem, ali nije precizirao kakav je bio ishod tog razgovora.

- Jesmo, razgovarali smo, bićete na vreme obavešteni - odgovorio je predsednik Srbije na pitanje novinara.

On je dodao da je na predsednici Skupštine da za kampanju odredi period od 30 do 60 dana, te da misli da bi izbori mogli biti raspisani krajem februara ili početkom marta.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.12.2016. 07:03
U prošli petak je Vučić bio kod prijatelja Bin Zajeda. Petak je sveti praznik, muslimani tog dana ne spavaju ni sa ženama. Ali, Vođa je, tvrde upućeni, ugovarao i udaju svoje kćerke mezimice za šeikovog sina, i dogovarao poslove ilegalnog transfera oružja na Kavkaz i na teritoriju pod kontrolom Kurda. Kako su Kurdi iz Iraka najbogatiji, pod vođom Barzanijem, zato je i on pozvan da bude jemac-platilac za isporučeno oružje, opremu, sanitet i dobrovoljce-pse rata iz Srbije, koje će Aleksandar i Andrej da šalju, a gospoda Kurdi će da plaćaju. Pola na račun SDPR-a a pola krvavoj braći, što na ruke, što na tajne račune u privatnoj državi UAE, kod šeika.Iako nije bio u zemlji, sve televizije su reprizirale njegove ranije nastupe, da deluje kao da je on tu.Ima i onih koji tvrde da se Vučić uplašio najavljenog zajedničkog štrajka vojnog i policijskog sindikata. Ko zna ko iza toga stoji, plašili su ovog šizofrenog pe-dera.
Ponedeljak 05.12.2016. 07:04
Načelnik General-štaba Ljubiša Diković zapretio je vojnim sindikalcima da će na njih da pošalje navijače i huligane, da ih prebiju!Nikada u istoriji vojni vođa nije pretio svojoj vojsci da će ih izmlatiti plaćajući otpadnike društva-huligane. Svaki oficir iz bilo koje zemlje sveta treba da obije da se rukuje sa Dikovićem, a oni koji poznaju njegove zbrinute kćerke da ih pitaju od čije krvnine žive.Ne čudi ovakva surovost generala Dikovića. Njegov ministar je doskorašnji vozač, a predsednik Vlade šizofreni pe-der.Vučićeva kamarila, brat Andrej, otac Anđelko, kum Nikola Petrović smatraju da su vlasnici naših sudbina. Vojnici moraju da se hrane i oblače o svom trošku, sa platom od 260 evra. Dve trećine zaposlenih, kojima Vučić obezbeđuje posao plaćanjem stranim kompanijama iz budžeta, rade za 22.000 dinara, po ceo dan, bez hrane, odmora, bez regresa i plaćenog prevoza. Mnogi nose pelene, da ne idu u toalet, da gazde što više zarade...I opet ih Vučić svakodnevno grdi, kao neradnike, na sva usta.Ko nije član naprednjačkog kartela, nema šanse da dobije posao.
Ponedeljak 05.12.2016. 07:06
Zaista, Vučićeva banda je gospodar naših sudbina. Nikom ne prašta. Ni umreti se ne može, ako oni ne odobre!Prošle nedelje, potukli su se u Novom Sadu Andrej Vučić i biznismen Zvonko Veselinović. U sve većoj besparici u Srbiji, Vučići sada reketiraju, prvo, biznismene sa Kosmeta, pa redom. Zvonka će prvog zatvoriti i ''izvršiti prenos njegove imovine na Andreja''. Takva sudbina čeka sve one koji su sa Vučićima bili bliski.Vođa je strašljivac. U petak su njegove novine najavile da je dao rok od tri dana da BIA otkrije ubice Saleta Mutavog i da utvrdi vlasništvo nad oružjem, ili će ih počistiti. BIA nije ovlašćena da istražuje ubistva kriminalaca, i posedovanje oružja, jer je to u nadležnosti policije (Službe za borbu protiv organizovanog kriminala). On je prvi diktator koji ne plaća ni vojsku ni policiju, ni tajnu službu, a očekuje da zaštite njegovu lopovsku porodicu!Gospodari naše sudbine imaće crnu sudbinu.Vučićeva Velika propaganda laži najavila je njegov skori susret sa Putinom i Trampom. Šokirani, pisali smo izabranom predsedniku Trampu da li je to moguće? Njegov savetnik nas je ohrabrio. Zar sa takvim diktatorom? Laknulo nam je. Predsednik Putin je najavio dolazak ministra Lavrova. Sa Vučićem nema više susreta. Rusi znaju ko je on, kakav je lažov i ludak u pitanju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online