Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 18.11.2016.
00:10
Đ. Barović - Vesti A

Kreće protest srpske vojske

Prvi put u istoriji srpske vojske, pripadnici oružanih snaga će imati mogućnost da 27. novembra protestuju na platou ispred Ministarstva odbrane. Protest organizuje Vojni sindikat Srbije, a njihov predsednik Novica Antić kaže za "Vesti" da će na tom skupu zatražiti poboljšanje materijalnog i radnog položaja zaposlenih u vojsci, kao i zaustavljanje daljeg urušavanje armije.

Tanjug
Strojevim korakom u štrajk

- Neizdrživo je da ljudi borave po 50 dana na terenu, da rade u neuslovnim objektima na minus temperaturama po 12 sati dnevno, bez prekovremenog ili noćnog rada, s lošom ishranom i na kraju za mesec dana dobiju, ako je u pitanju običan vojnik - 30.000 dinara plate. Da li je dovoljno da naši vojnici koji trenutno kontrolišu granicu izađu na teren i rade 12 sati u patroli granice sa lanč paketom u kome je jedna konzerva, tri kesice meda i tri margarina i pola hleba? - pita Antić.

Ministar da kapitulira

Predsednik sindikata ne očekuje da bi protest mogao da bude zabranjen, a očekuje da će im se 27. novembra priključiti i bivši pripadnici oružanih snaga, ali i obični građani. Antić kaže da će odustati jedino ako ih prethodno primi ministar odbrane i prihvati sve zahteve.

- Zakonom je propisano da osnovica vojničke plate ne može da bude niža od 75 odsto republičkog proseka. Nama je sada ta osnovica niža za više od 40 procenata. U situaciji smo da je 76 posto pripadnika VS plata niža od zvaničnog proseka, a u 80 odsto slučajeva plata je niža od cene prosečne potrošačke korpe - ističe Antić.

U Ministarstvu odbrane nisu želeli da komentarišu najavu ovog protesta.

POVEZANE VESTI

Petak 18.11.2016. 07:36
Bilo kad tad mora iz du-peta u glavu!Musliju ima za lojavog Camila i za Klinton fondaciju milione Evra a za drzavunema,a decu lecimo preko sms-a!?Treba mu hebati ma-ter i pob-iti celu familiju!
Petak 18.11.2016. 08:02
Državni vrh Srbije inscenirao je pokušaje atentata na Aleksandra Vučića kako bi imao opravdanje da formira novu jedinicu za zaštitu najviših funkcionera koju će činiti „psi rata", plaćenici iz zloglasne američke agencije „Blackwater" (danas „Academi"). Njih pedesetak već mesecima boravi u Beogradu o trošku građana osiromašene i opljačkane Srbije, gde štiti pojedine političare. Sajt „Wikileaks" ukazuje na mogućnost da iza ovih plaćenika stoje interesi šeika Mohameda bin Zajeda, dok drugi izvori smatraju kako su oni tu da bi zaštitili interese „Monsanta" i pomogli otcepljenje Vojvodine.Posle izmišljenih pokušaja atentata na sebe Aleksandar Vučić je najavio reformu bezbednosnih snaga i između redova provukao plan o stvaranju nove posebne jedinice za zaštitu najviših državnih funkcionera i članova njihovih porodica. Međutim, kada se sagledaju sve činjenice, jasno je da nisu izmišljeni atentati razlog stvaranja ove jedinice, već je obrnuto: stvaranje pomenute jedinice je bio razlog da se izmisle pokušaji atentata.
Petak 18.11.2016. 08:03
Na ovogodišnjoj Paradi ponosa u Beogradu malo ko je obratio pažnju na grupu momaka u crnim kombinezonima, naočarima za sunce i ruksacima na leđima koji su se gurali kroz masu učesnika. Većini su oni delovali kao pripadnici LGBT populacije koji su došli da iskažu svoje opredeljenje, ali su upućeni dobro znali o kome se radi. O njihovom prisustvu je bilo obavešteno i srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova čiji pripadnici ih pomenutog dana nisu zaustavljali niti pretresali.Novinari „News Front"-a su u međuvremenu, na osnovu diskretnih oznaka koje su pomenuti momci imali na rukavima došli do informacija da se radi o pripadnicima američke bezbednosne agencije „Academi", poznatije široj javnosti po svom ranijem nazivu - „Blackwater". Na Paradi su bili obezbeđenje srpskih političara koji su učestvovali, a ne stranih ambasadora. Na prvom mestu su štitili Čedomira Jovanovića, koji njihove usluge koristi već nekoliko meseci, jer je u eskalaciji za narko-mane tipične paranoje zaključio kako mu obezbeđenje koje mu je dodelio MUP nije više dovoljno, odnosno da je i ono samo uključeno u zavere protiv njega. Sličnu paranoju ima i Aleksandar Vučić koji bi sebe i članove svoje porodice, ali i najbliže saradnike, da okruži pripadnicima iste agencije za koje se već mesecima unazad izdvajaju pare iz republičkog budžeta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online