Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 09.09.2016.
11:22
Vestionline A

Han i Dodik u istom danu kod Vučića - da nije zbog referenduma!

Komesar EU za politiku susedstva i proširenje Johanes Han tokom svog iznenadnog dvodnevnog boravka u Beogradu, kako je za sarajevski "Avaz" nezvanično potvrđeno u Evropskoj komisiji, sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem razgovaraće o referendumu u Republici Srpskoj.

Tanjug
Han iznenada kod Vučića

Na Hanovoj službenoj stranici, naime, u četvrtak kasno posle podne objavljena je informacija da u subotu boravi u Beogradu, ali je za "Avaz" potvrđeno da se dolazak evropskog komesara u Beograd može očekivati već u petak!

Odbačena žalba RS

Apelaciono odeljenje Suda BiH odbacilo je kao nedopuštenu žalbu entitetske komisije za provođenje referenduma u RS na odluku Centralne izborne komisije kojom je zahtev te komisije za dostavu biračkih spiskova odbijen kao neosnovan i nedopušten.

Za danas je u Beogradu, takođe, zakazan i sastanak Vučića sa predsednikom RS Miloradom Dodikom, a ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će njih dvojica definitivno razgovarati o najavljenom referendumu u RS.

- Mogu da kažem da će se tokom dana premijer Vučić sastati sa predsednikom RS Dodikom i da će razgovarati o napretku naših bilateralnih odnosa. Što se tiče referenduma, Srbija je bila veoma jasna i tu ništa nećemo dodavati - kazao je Stefanović.

Sam Dodik u četvrtak je potvrdio informaciju o susretu s premijerom Srbije, gde će razgovarati o njegovoj poseti 11. septembra, prilikom otvaranja trase autoputa Doboj-Prnjavor, ali i o referendumu o danu RS. Dodik je dodao da će Vučića, ako bude bilo potrebno, informisati i o razvoju situacije o održavanju tog referenduma.

Normalizacija odnosa

Han je u četvrtak poručio da s nestrpljenjem očekuje sastanak s premijerom Srbije, dodavši da će se u okviru pristupnog procesa predstavnici EU usredsrediti na rad sa srpskim vlastima na važnim temama poput jačanja vladavine prava, regionalne saradnje i procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine. Izvori lista, pak, tvrde da će se na marginama zvaničnih sastanaka razgovarati upravo o referendumu u RS kao destabilizirajućem faktoru ne samo u BiH nego i u regionu.

POVEZANE VESTI

Petak 09.09.2016. 12:48
Поводом додељивања новчаних награда олимпијцима, који су иначе учествовали равноправно по први пут равноправно са шип,тарским сепаратистима, српским властодршцима су се обратили РАТНИ ВЕТЕРАНИ следећим САОПШТЕЊЕМ… „Свака част нашим олимпијцима, борили су се, проливали зној, одрицали свега да би остали у животу и дошли до циља, то је за похвалу и треба. Обезбедили су себи пензије од своје четрдесете године и то 118 хиљада динара за бронзану медаљу, па до 160 хиљада за злато. Сада ми, ратни ветерани, овако ЈАВНО ПИТАМО: колика ће бити пензија ветерана који су остављали крв, зној, делове тела, па чак и животе, по рововима, јаругама и шумама? За разлику од олимпијаца ми нисмо носили заставе, патике и тренерке. На нашим лицима се није видео осмех, већ грч, туга и понека суза. Са наших усана се није орила песма већ захвалност Богу за још један поклоњен дан… Сада овако јавно, сви ми, учесници ратова, питамо: колика је наша пензија? Колико ћемо ми добити што смо се борили за своју земљу, што је нисмо обрукали, што нисмо побегли? Господине министре Вулине и господине премијеру Вучићу, колико ће наша држава да издвоји за своје хероје са Кошара, Морине, Паштрика и осталих делова Србије где смо је бранили? Да ли ћемо доживети да неко изађе за говорницу и каже, јасно и гласно, да смо ми ХЕРОЈИ, да смо и ми ИСПИСАЛИ ДЕО СТРАНИЦЕ НАШЕ ЧАСНЕ ИСТОРИЈЕ? Да ли ћемо некад дочекати да нам неко КАЖЕ ХВАЛА за све што смо урадили? Јер, можда, да тада није било нас, ко зна да ли би данас било и њих…“
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online