Petak 09.09.2016.
11:22
Vestionline

Han i Dodik u istom danu kod Vučića - da nije zbog referenduma!

Tanjug
Han iznenada kod Vučića

Na Hanovoj službenoj stranici, naime, u četvrtak kasno posle podne objavljena je informacija da u subotu boravi u Beogradu, ali je za "Avaz" potvrđeno da se dolazak evropskog komesara u Beograd može očekivati već u petak!

Odbačena žalba RS

Apelaciono odeljenje Suda BiH odbacilo je kao nedopuštenu žalbu entitetske komisije za provođenje referenduma u RS na odluku Centralne izborne komisije kojom je zahtev te komisije za dostavu biračkih spiskova odbijen kao neosnovan i nedopušten.

Za danas je u Beogradu, takođe, zakazan i sastanak Vučića sa predsednikom RS Miloradom Dodikom, a ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će njih dvojica definitivno razgovarati o najavljenom referendumu u RS.

- Mogu da kažem da će se tokom dana premijer Vučić sastati sa predsednikom RS Dodikom i da će razgovarati o napretku naših bilateralnih odnosa. Što se tiče referenduma, Srbija je bila veoma jasna i tu ništa nećemo dodavati - kazao je Stefanović.

Sam Dodik u četvrtak je potvrdio informaciju o susretu s premijerom Srbije, gde će razgovarati o njegovoj poseti 11. septembra, prilikom otvaranja trase autoputa Doboj-Prnjavor, ali i o referendumu o danu RS. Dodik je dodao da će Vučića, ako bude bilo potrebno, informisati i o razvoju situacije o održavanju tog referenduma.

Normalizacija odnosa

Han je u četvrtak poručio da s nestrpljenjem očekuje sastanak s premijerom Srbije, dodavši da će se u okviru pristupnog procesa predstavnici EU usredsrediti na rad sa srpskim vlastima na važnim temama poput jačanja vladavine prava, regionalne saradnje i procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine. Izvori lista, pak, tvrde da će se na marginama zvaničnih sastanaka razgovarati upravo o referendumu u RS kao destabilizirajućem faktoru ne samo u BiH nego i u regionu.

2024 © - Vesti online