Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 06.07.2016.
08:27
Tanjug A

"Ponovio sam 1.000 puta - idemo u EU"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je tokom predizborne kampanje ponovio 1.000 puta da je strateški cilj Srbije Evropska unija i da su građani za to glasali.

Tanjug
Srbija ne odustaje od Evrope: Aleksandar Vučić

- Pre dva meseca imali smo jednu vrstu referenduma, imali smo izbore. I ubedljivo smo pobedili. U kampanji nisam lagao narod. Rekao sam im: da, želimo da očuvamo najbolje moguće odnose sa Rusijom, Kinom i Sjedinjenim Državama, ali naš strateški cilj je Evropska unija. Ponovio sam to 1.000 puta. Nema laži, nema nesporazuma. I ljudi su glasali za to - rekao je Vučić u intervjuu za nemački "Bild".

- Moramo da zadržimo put ka EU. Ako ga promašimo, Srbija će ići u pogrešnom pravcu. To je to - istakao je premijer.

Na pitanje lista da će doći dan kada će Srbija želeti da postane članica NATO, Vučić je rekao da "to nije jednostavno pitanje u Srbiji".

- Srbija ima dobre odnose sa NATO. I imaće dobre odnose sa NATO. To je moja politika. Ne želimo da imamo bilo kakve sukobe s NATO. O svemu ostalom odlučiće narod Srbije - kazao je premijer, preneo je "Blic".

Vučić je, između ostalog, za nedeljno izdanje "Bilda" rekao i da Srbija neće održati referendum o EU.

- Moj odgovor na to je jasan: Neće biti referenduma bez obzira koliko postoji inicijativa za to - poručio je Vučić za nemački list.

Na pitanje da li predsednik Rusije Vladimir Putin koristi svoj uticaj u Srbiji da zagovara referendum o članstvu Srbije u EU, on je odgovorio "ne znam ništa o Putinu, ali znam da pojedine sprske stranke otvoreno pozivaju na to".

On je istakao da je bilo je dosta "glupih i opasnih" ideja u Srbiji i ocenio da ukoliko bi u Srbiji došlo do krize, to bi dovelo do krize u celom regionu.

- Stari sukobi bi mogli ponovo da se otvore - upozorio je Vučić.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.07.2016. 08:49
Idi Vučiću ne vratio se nikada u Srbiju zlikovče . Zbog tvog puta u EU Srbija je potpuno uništena i razorena država . Po ZVANIČNIM podatcima danas se u Albaniji bolje živi nego u Srbiji a ti nam svakog dana kenjaš o novim pobedama . Za sve što si uradio i dalje radiš ovom narodu dabogda ti rak metastazirao na svim organima zlikovče .
Sreda 06.07.2016. 12:31
Nista nije pogresio Vucic,kada je rekao,da je bilo referenduma pere dva meseca i da narod glasao za EU. Sada se Srbi protive. Pa kome pricate da se protivite??? Prvo glasate za lopova,posle ga kritikujete!! Koliko su Srbi blesavi,ne moze se reci,jel je glupost njihova neogranicena...
Sreda 06.07.2016. 10:43
Вучић је био на свечаност независност САД .да ли је био на свечаност СРС - Војислав Шешељ .Није био јер Шешељ мрзи из дна душе фашиистички запад.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online