Sreda 06.07.2016.
08:27
Tanjug

"Ponovio sam 1.000 puta - idemo u EU"

Tanjug
Srbija ne odustaje od Evrope: Aleksandar Vučić

- Pre dva meseca imali smo jednu vrstu referenduma, imali smo izbore. I ubedljivo smo pobedili. U kampanji nisam lagao narod. Rekao sam im: da, želimo da očuvamo najbolje moguće odnose sa Rusijom, Kinom i Sjedinjenim Državama, ali naš strateški cilj je Evropska unija. Ponovio sam to 1.000 puta. Nema laži, nema nesporazuma. I ljudi su glasali za to - rekao je Vučić u intervjuu za nemački "Bild".

- Moramo da zadržimo put ka EU. Ako ga promašimo, Srbija će ići u pogrešnom pravcu. To je to - istakao je premijer.

Na pitanje lista da će doći dan kada će Srbija želeti da postane članica NATO, Vučić je rekao da "to nije jednostavno pitanje u Srbiji".

- Srbija ima dobre odnose sa NATO. I imaće dobre odnose sa NATO. To je moja politika. Ne želimo da imamo bilo kakve sukobe s NATO. O svemu ostalom odlučiće narod Srbije - kazao je premijer, preneo je "Blic".

Vučić je, između ostalog, za nedeljno izdanje "Bilda" rekao i da Srbija neće održati referendum o EU.

- Moj odgovor na to je jasan: Neće biti referenduma bez obzira koliko postoji inicijativa za to - poručio je Vučić za nemački list.

Na pitanje da li predsednik Rusije Vladimir Putin koristi svoj uticaj u Srbiji da zagovara referendum o članstvu Srbije u EU, on je odgovorio "ne znam ništa o Putinu, ali znam da pojedine sprske stranke otvoreno pozivaju na to".

On je istakao da je bilo je dosta "glupih i opasnih" ideja u Srbiji i ocenio da ukoliko bi u Srbiji došlo do krize, to bi dovelo do krize u celom regionu.

- Stari sukobi bi mogli ponovo da se otvore - upozorio je Vučić.

2024 © - Vesti online