Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 20.06.2016.
15:18
Vestionline A

Ruski mediji: Zaokret ka Rusiji ili Vučićeva igra?

"Srpski premijer je neočekivano otkazao posete Americi i Briselu, i indirektno optužio Zapad za pokušaje da izazove haos u Srbiji. Istovremeno se u srpskim medijima pojavljuje informacija o planovima otvaranja ruske vojne baze pored Beograda. U Srbiji govore o ozbiljnoj krizi u odnosima sa Zapadom i zaokretu prema Rusiji", piše ruski "Komersant".

Tanjug/AP
Da li Putin "kadrira" po Srbiji?

"Vučić se ne ponaša kao pravi prijatelj zapada"

"Očekivalo se da će Aleksandar Vučić biti počasni putnik prvog leta Er Srbije na relaciji Beograd - Njujork, i da će se sastati sa stalnom predstavnicom SAD u UN Samantom Pauer. U Briselu su bili planirani njegovi razgovori sa rukovodstvom EU. Ali, srpski premijer je otkazao sve posete bez bilo kakvih objašnjenja. Srpski mediji smatraju da je Vučić nezadovoljan novim zahtevima EU za početak pregovora o stupanju u EU", navodi "Komersant".

"Sve je to izazvalo nezadovoljstvo Zapada. Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot i šef delegacije EU u Beogradu Majkl Davenport su hitno tražili sastanak sa srpskim premijerom, a zatim je Vučić kratko komentarisao da su razgovarali normalno, ali postoje različite tačke gledišta", nastavlja svoju analizu ruski list.

Beogradski mediji su navodno došlo do saznanja o planovima da aerodrom Ečka kod Zrenjanina postane druga ruska baza u Srbiji nakon humanitarnog centra u Nišu. Ta tema trebalo bi da bude deo zvaničnih razgovora Beograda i Moskve prilikom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva koji će, prema navodima medija, pre toga tražiti da se verifikuje Sporazum o posebnim diplomatskim privilegijama Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu. 

Posle toga su u Srbiji počeli da govore o ozbiljnoj krizi u odnosima sa Zapadom i zaokretu republike prema Rusiji.

- To je najozbiljnija kriza u odnosima između Srbije i Zapada za sve vreme koliko je Vučić na vlasti. Nakon povratka premijera iz Moskve gde su bili diplomatski formulisani ruski zahtevi da u vladu uđu ljudi koji će braniti interese rusko-srpskog savezništva, odnosi između Beograda i Zapada su se promenili - smatra analitičar Boško Jakšić.

Ali, upućeni sagovornici lista "Komersant" u Beogradu ne odbacuju mogućnost da je ponašanje srpskog premijera samo igra.

- Vučić je verovatno odlučio da se predstavi Zapadu kao ljut i uvređen političar, spreman da odustane od zbližavanja sa EU da bi privukao veću pažnju zapadnih partnera. Pravih razloga za pogoršanje odnosa sa Zapadom nema, kaže glavni urednik agencije Beta Ivan Cvejić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.06.2016. 16:37
Da jednom (i zauvek) na čelo države dođe čovek koji će jasno i glasno reći: "Naš jedini i pravi oslonac, kroz istoriju, tako i danas je Rusija. Delićemo sudbinu. Dobru ili lošu. Jer, bez njih ne bi, danas, bilo ni nas. Dakle, odlučno NEĆEMO u EU! Nećemo u NATO. Hoćemo da budemo deo novog, slobodnog sveta, gde niko nikome ne diktira ni unutrašnju ni spoljnu politiku"! Da! Takvome bih dao i glas i svoj život (barem ovo što mi je ostalo! Ali bih znao da sam to uradio za dobro svog potomstva!)
Ponedeljak 20.06.2016. 16:28
Panika je to kume! Panika! Još jedan "salto mortale" u izvedbi osvedočenog "preletača"! Lažni "rast PDF'a" je pokriven novim kreditima (pogledajte Bugarsku). A niodkuda pomoći...investitora! Zna da mu je jedino prodati Telekom, EDS i sve ostalo da bi očuvao, na papiru, pozitivan rast. Kada toga nestane, neće imati ništa ....i 7 miliona besnih, ogorčenih Srba! Pisao sam već da ne bih rado bio u njegovoj koži. Kina i Rusija mu se nameću kao jedino rešenje. I to nije svesno opredelenje, već iznuđeno. A to znaju i Kinezi i Rusi! Bože, daj mi da budem bilo ko...samo nikako Vučić!
Ponedeljak 20.06.2016. 16:39
možete se "zaokretati" i okretati kud god želite, ali svuda okolo je nato i eu, dok god se sa tim ne pomirite i nr prilagodite kao i svi ostali oko vas, srbija ce propadati i smanjivati se, vučić to zna, a znat će i svako drugi ko u srbiji dode na vlast.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online