Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 11.06.2016.
01:00
M. Lj. - Vesti A

Opasne igre Vučićevog tabloida

Zaštitnik građana Srbije Saša Janković kazao je da bi državni organi trebalo da se ograde od pisanja tabloida "Informer" o ambasadorima SAD i EU Kajlu Skotu i Majklu Devenportu.

Tanjug
Nedopustiva kampanja: Majkl Devenport i Saša Janković

Janković je izrazio zabrinutost zbog toga što se građani u tom listu koji važi za neslužbeno glasilo Aleksandra Vučića nazivaju stranim plaćenicima.

- Šta ćemo ako neko neobavešten poveruje tom tabloidu i reši da pomogne svojoj državi? Hoćemo li opet da pričamo da je neki idiot to uradio? Mislim da je nedopustivo da se na takav način ljudi prave izdajnicima i stranim plaćenicima - rekao je Janković.

On je dodao da neće braniti dvojicu ambasadora, jer smatra da sami mogu da se zaštite, ali da je neophodno da Vlada Srbije objavi zvanični demanti pisanja "Informera".

Oglasila se i Evropska komisija (EK).

- Ove optužbe su potpuno bez osnova i uvereni smo da su vlasti u Srbiji vrlo svesne toga - navodi portparolka EK Maja Kocijančić.

Ona podseća da je EU i najveći davalac finansijske pomoći Srbiji.

- I to se prvenstveno odnosi na Vladu Srbije i odvija se potpuno transparentno - piše u saopštenju Evropske komisije.

Informer je objavio tekst "Kreće ubijanje Vučića" gde tvrdi da Davenport i Skot žele da destabilizuju Vučića i da računaju na pomoć mnogih javnih ličnosti. Tabloid navodi u tom kontekstu imena satiričara Zorana Kesića, direktora Transparentnosti Srbija Nemanje Nenadića, glumaca Branislava i Sergeja Trifunovića, novinarki Tamare Skrože i Antonele Rihe, predsednika NUNS-a Srbije Vukašina Obradovića, direktora Fondacije "Slavko Ćuruvija" Ilira Gašija i osnivača Centra za kulturnu dekontaminaciju Borku Pavićević.
 

POVEZANE VESTI

Subota 11.06.2016. 08:41
Tačno je da su svi nabrojeni plaćenu od USA i Britanskih porobljivača. Najgore je što ih plaćaju našim parama koje nam svakodnevno otimaju. Smeta im Vučić jer svakoga dana ukine po neki kanal lopovluka i izvlačanja para iz Srbije i polako izvlači Srbiju ispod šape kolonijalista. To je ta "finansijska pomoć" koju pominje Kocijančić.
Subota 11.06.2016. 11:33
Mnogi zaboravljaju da Vucic nije ni Zoran Djindjic, jos manje Dr. Vojislav Kostunica, a najmanje Mirko Cvetkovic da bi neko na njega mogao da vrsi uticaj. Svi su smatrali da ce na prvi mig Sevingena Vucic tamo vratiti Seselja kao Djindjic Slobu, Nije. Nije tamo poslao ni troje Radikala kao sto je to radio Dr. Kostunica, dajuci Pavkovicu i druzini narodne pare da odu put Sevingena. Nije ni kao Mirko Cvetkovic podvio rep i pustio da predsednik Republike vodi Vladu, vec je stao na celo institucije i reko NJET. Ne sankcijama Rusiji, ne priznavanju Pristine, ne neradu i uticaju stranih faktora i nevladinih organizacija na politicko stanje u Srbiji. Sasa Jankovic dobro zna da ga Vucic ne zarezuje ni jedan posto i da mu je u oci reko da samo postuje instituciju Zastitnika gradjana, a ne njega licno. Izjava Jankovica da je Informer javno Vucicevo glasilo govori samo kolko je Jankovic otiso daleko od funkcije koju obavlja. Nije nikakva tajna da ambasador Skot voli da svuda zabije svoj nos i deli instrukcije sto prevazilazi sve norme lepog ponasanja jednog ambasadora. Zasto bi se drzavni organi mesali u uredjivacku politiku jednih novina koji su u privatnom vlasnistvu. Da li bi drzavni organi trebali da reaguju kad se nesto lose pise o njima?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online