Subota 11.06.2016.
01:00
M. Lj. - Vesti

Opasne igre Vučićevog tabloida

Tanjug
Nedopustiva kampanja: Majkl Devenport i Saša Janković

Janković je izrazio zabrinutost zbog toga što se građani u tom listu koji važi za neslužbeno glasilo Aleksandra Vučića nazivaju stranim plaćenicima.

- Šta ćemo ako neko neobavešten poveruje tom tabloidu i reši da pomogne svojoj državi? Hoćemo li opet da pričamo da je neki idiot to uradio? Mislim da je nedopustivo da se na takav način ljudi prave izdajnicima i stranim plaćenicima - rekao je Janković.

On je dodao da neće braniti dvojicu ambasadora, jer smatra da sami mogu da se zaštite, ali da je neophodno da Vlada Srbije objavi zvanični demanti pisanja "Informera".

Oglasila se i Evropska komisija (EK).

- Ove optužbe su potpuno bez osnova i uvereni smo da su vlasti u Srbiji vrlo svesne toga - navodi portparolka EK Maja Kocijančić.

Ona podseća da je EU i najveći davalac finansijske pomoći Srbiji.

- I to se prvenstveno odnosi na Vladu Srbije i odvija se potpuno transparentno - piše u saopštenju Evropske komisije.

Informer je objavio tekst "Kreće ubijanje Vučića" gde tvrdi da Davenport i Skot žele da destabilizuju Vučića i da računaju na pomoć mnogih javnih ličnosti. Tabloid navodi u tom kontekstu imena satiričara Zorana Kesića, direktora Transparentnosti Srbija Nemanje Nenadića, glumaca Branislava i Sergeja Trifunovića, novinarki Tamare Skrože i Antonele Rihe, predsednika NUNS-a Srbije Vukašina Obradovića, direktora Fondacije "Slavko Ćuruvija" Ilira Gašija i osnivača Centra za kulturnu dekontaminaciju Borku Pavićević.
 

2024 © - Vesti online