Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 17.03.2016.
19:47
Vestionline A

Lazanski objasnio otkud na listi SNS: Vučić ima viziju!

Kandidat za poslanika na listi SNS Miroslav Lazanski razgovarao je sa građanima Niša i poručio da je koalicija koju vodi premijer Aleksandar Vučić najbolja opcija za budućnost Srbije zbog čega je, kaže, i odlučio da im se pridruži.

A. Čukić
Od Vučića nema boljeg: Miroslav Lazanski

- Vučić ima viziju, to je najvažnije, ja u njemu to vidim i zato sam na listi SNS - rekao je Lazanski i dodao da nije "političar od iskustva" i da građanima samo može da kaže da je naprednjačka koalicija najbolja za budućnost Srbije.

- Ja ne vidim bolje - kaže Lazanski.

Upitan koji su bili njegovi motivi da se nađe na toj listi, Lazanski odgovara da je zadovoljan spoljnom politikom koju vodi vlada, ali i ekonomskom, jer se stvari pokreću napred. Podseća i da je vlada na čijem je čelu Vučić, jedina u Evropi, osim Belorusije, koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, i da to treba poštovati.

- Dobro je što imamo dobre odnose i sa Istokom i sa Zapadom, jer je Srbija mala zemlja koja se ne može inatiti sa svetskim silama. Kad kažu da se nismo opredelili, ja kažem da jesmo, da sa svima budemo dobro - rekao je Lazanski i dodao da je Vučić našao pragmatičnu opciju dobrih odnosa sa svima.

Pozdravlja i to što Srbija nije ušla u NATO, ali je obezbedila odlične odnose sa tom organizacijom, koji su i neophodni, ne zbog ljubavi, već zato što NATO koliko toliko čuva Srbe na Kosovu.

Kad je reč o ekonomiji, Lazanski kaže da se stvari polako kreću na bolje, iako primećuje da narod na ovim prostorima nikad nije zadovoljan ekonomskom situacijom. On ocenjuje da je privreda stabilizovana, ako imamo u vidu poplave, sankcije, ratove i devastiranu ekonomiju, da je valuta stabilna i otvoren pristup sviim međunarodnim monetarnim tržištima.

Lazanski dodaje i da se ljudi zapošljavaju, da se to vidi u Nišu gde se otvaraju novi pogoni. Kako je istakao, kriza je svuda u svetu i da nigde nije idealno, ni u Nemačkoj, ni u Italiji, ni u Francuskoj.

- Mi uvek tražimo idealnu poziciju, takav smo narod. Nema idealne pozicije, ima samo krvavog i mukotrpnog rada i korak po korak grabljenja ka boljoj budućnosti - rekao je Lazanski.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.03.2016. 20:40
Bud alama mozes i da nacrtas da se u Srbiji izborima nista ne moze postici, dzaba je. Drzava gola i bosa, uhapsenih nema a budzet prazan - odakle li se samo te partije finansiraju kada vucic tvrdi da je Srbija "nezavisna i neutralna"??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online