Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 04.03.2016.
15:44
A. Ninkov - Vestionline A

Vučiću, ako je sve super zašto raspisa izbore?

Pošto je prvo premijer na javnom servisu objavio da će vanredni parlamentarni izbori biti 24. aprila, a onda i predsednik Srbije potpisao ukaz o tome, stvar je završena. Opet idemo na izbore koji će nas koštati samo malo "manje od jedne milijarde" ako je verovati ministru finasija Vujoviću, koji je priznao i da će da uradi rebalans budžeta kako bi se naše pare fino rasporedile partijama. A na pitanje da li su vanredni parlamentarni izbori neophodni u situaciji u kojoj država primenjuje mere štednje, Vujović je samo rekao: "Nemojte da od komarca pravite slona".

Facebook/SNS
Sliku tvoju ljubim: Narod obožava Vučića i kad mu premijer zavlači ruku u džep

Čak i da poslušamo ministra, i da iskuliramo arčenje naših para kao poreskih obveznika, ostaje pitanje - da li je iko od vas razumeo zašto je, za boga miloga, Vučić odlučio da raspusti Vladu i izađe na izbore?

Gledali smo ga dok je gostovao na RTS-u kod "filandrendona od voditeljke" (rekao neko drugi, a ne ja) koja mu se na svaki odgovor, i pitanje, samo smešila i koja je pustila premijerova usta da se prvo 15 minuta hvale o tome šta je, zajedno sa SNS-om, super uradio za 22 meseca - te izveli smo Srbiju iz bankrota, te spasili smo se poplava, te smanjili smo penzije pa ih povećali, te pomerili smo se sa poslednjeg mesta, pa više nemamo najgore zdravstvo (sada smo 4. otpozadi, ali tri mesta je tri mesta - reče premijer).

Pa dobro - ako je sve tako i ako ste fantastično radili 22 meseca, što sada raspisujete izbore?

Evo šta je SNS saopštio, a samo je "copy- paste" onoga što je i Vučić rekao na RTS-u:

"Došao je trenutak koji je prekretnica u životu Srbije, kada će građani odlučiti u kakvoj zemlji žele da žive - da li će Srbija nastaviti da ide napred, ili ćemo se vratiti u prošlost, izolaciju, sukob sa celim svetom, pljačkaške privatizacije i ekonomsko razaranje zemlje".

A ko to spominje uopšte? Da li je narod ijednom rekao da želi da se baš sad izjašnjava o tome i da li je neko ovaj narod to uopšte pitao?

Ako je reč o opoziciji, ili ako je opravdanje vanrednih izbora da to opozicija traži, samo ću vas pitati: a koja opozicija?

Mislim da je baš ovaj narod na izborima pre dve godine dao poverenje baš ovoj Vladi. I zašto sad premijer taj isti narod primorava da izađe na izbore i to o svom trošku i da se ponovo izjašnjava?

Treba vam potvrda narodne volje? Ma, sve se mislim da vam treba ono nešto manje od milijarde dinara da stavite sebi u džep.

Na kraju moram da se složim sa rediteljem Gorčinom Stojanovićem, koji je potez premijera i Vlade o raspisivanju vanrednih izbora opisao sledećim rečima:

"To je kao da vodite 4:0, pa u 90. minutu odlučite da izađete sa stadiona. Zašto je Vlada sebi skratila mandat ili podnela ostavku?".

Ne znamo, i teško da ćemo ikada saznati...

POVEZANE VESTI

Petak 04.03.2016. 16:57
Nema tu vjerojatno nikakve misterije . Zasto prije vremeni izbori? Kao i kriminalci sa zadnjim namjerama , vucic i mentori su procjenili da je sad zadnji momenat. Poznati su slucajevi prevara od strane sitni kriminalaca. Kriminalac dodje kod zrtve i trazi manji iznos novca. Zrtva se dade nagovoriti i posudi novac. U dogovorenom roku prevarant vraca novac ili cak ranije.Nekad i sa malim kamatama ili poklonima. To ponovi jos jednom ili dva puta da bi stekao povjerenje. Posljednji put nagovori zrtvu na puno veci iznos "pozajmice". Kada to dobije odlazi sto dalje od ociju zrtve. Procjena vuckovi mentora da je dosao zadnji momenat prije velike prevare( iz//daje). Posto je odradio sve pripremne zadatke za finale mu treba potreba legitimnosti na izborima. Priveo je pitanje priznanja teroristicke drzave na Kosovu i metohiji do zadnje kriticne tacke. Otvorenog priznanja. Uveo je kriminalnim i zaobilaznim putem nasu drzavu u savez sa nato paktom. pripremio narod na promjenu ustava. U pregovorima sa EU ucjenjivacima dosao do naj bolni tema kao sto su ( sankcije Rusiji i prilagodjavanje nasi zakona besmislenim zakonima unije). Da se Srbi ne dosjete i ne posumnjaju u velikog vodju, on izigrava nevinasce i perfidno laze narodsa porukom. Evo raspisujem izbore da se vidi da nemam straha od glasaca zbog moje politike. Zar bi raspisiva izbore da sam nesto kriv. U tome je naj veca prevara . Da bi sve zapoceto priveo kraju i da mu nebi ponestalo vremena da dovrsi svoj zlo//cin on se nada da ce na ovaj nacin da obezbjedi dodatno vreme. Ako slucajno pobjedi na izborima onda nas ocekuje jos nemilosrdnija diktatura, mediska cenzura i strahovlada. Pripreme su vec uradjene i u obliku "komunalne policije". Vojska , sudstvo , regularne policiske snage vec su stavljene pod direktni nadzor i upravu CIJE. Sve je spremno za veliko finale. Da li su njihove procjene tacne ili smo mi kao narod ipak sposobni za jos poneko iznanedjenje vidicemo. Tvrd je orah vocka cudnovata, ne slomi ga al zube polomi. Vostani Serbie...
Petak 04.03.2016. 16:45
Ma, cim SNS i vucicevi ministri otvore usta, znajte da je ZIKA lako prenosljivi virus a ujedno nema tri blage veze sa slonovima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online