Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 24.04.2016.
22:56
Vestionline A

Vučić posle pobede: Nema ruža, nema meda i mleka

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za medije posle trijumfa na izborima da je duboko dirnut izbornim rezultatima i da su građani Srbije izabrali SNS da vodi novu vladu Srbije. Ipak, Vučić je napomenuo i da nam tek predstoji težak put, na kojem nas ne očekuju slatkiši i cveće. A neće izgleda biti ni dovoljno kalcijuma...

Tanjug
Apsolutna pobeda naprednjaka: Aleksandar Vučić

- Hvala svim ljudima koji su danas u velikom broju glasali uprkos ne baš toliko prijatnom vremenu i svima koji su radili na ovim izborima, posebno ljudima s liste "Srbija pobeđuje". Današnji rezultati su snažna podrška našoj demokratiji, reformama i evropskim integracijama. Najvažnije je da smo dokazali i sebi i svetu da smo ujedinjeni u zalganjima za bolju budućnost. Dirnut sam, građani Srbije su nam ukazali čast da vodimo vladu ove zemlje. To je velika čast, koja sa sobom povlači ogromnu odgovornost. Znam kuda da idemo, znam kako da obezbedimo budućnost Srbije i kako naporno da radimo da bismo tamo stigli. Ovi su izbori glas za prosperitetnu budućnost. Neće biti lako, nije naš put posut ružama i nema tu mnogo meda i mleka. Ali sam siguran da je sve to dostižno, što smo govorili u kampanji. Nastavićemo da radimo za naše građane, protiv korupcije. Srbi su danas rekli da neće da se vraćaju u prošlost. Danas smo na putu ka novoj, zajedničkoj budućnosti. Ukoliko od predsendika dobijem mandat za sastavljanje nove vlade, bez obzira ko šta misli i ko za koga glasao, obećavam da nastavimo sa razvojem demokratije i vladavine ljudskih prava. Zato ću se truditi da budem predsednik vlade svih građana. Nemamo vremena za slavlje i uskoro ćemo početi da radimo - rekao je Vučić.

Kako je istakao Vučić, naprednjaci su do konferencije na kojoj je on govorio (do 22.45h) obradili čak 77 % biračkih mesta, i po tim rezultatima "SNS ima 50,9, SPS 11,23, SRS 7,39, DS 5,44, i tri liste ispod cenzusa, koje su blizu 5 odsto, SDS-LSV-LDP, Radulović i DSS - svi preko 4 odsto".

Kako je rekao, ovo su bili "namirniji izbori sa najmanje nepravilnosti u poslednjih 25 godina" i oni su pokazali da je Srbija pokazala i sebi i svetu da je Srbija ujedinjena u zajedničkim zalaganjima za bolju budućnost.

- Svi prethodni izbori bili su za stabilizaciju, a ovi za prosperitetnu budućnost - rekao je Vučić, dodavši da nema vremena za slavlje.

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.04.2016. 23:08
Нема руже, мед и млеко, ал зато има ГОМНА колко оћеш, па ће их сви једемо у сласт поред овог дрклаћа издаиничког, има да нас нема, ће нестанемо ко Хазари! Срби су стока! И то безрепа!
Ponedeljak 25.04.2016. 00:07
Lopino, mene i slicne neces sigurno voditi ka tvom putu sa trecinom dobijenih glasova! Krades gore nego Milosevic!
Ponedeljak 25.04.2016. 00:02
I samog crnog đavola da dovede u stranku, botovi će ga braniti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online