Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.05.2016.
20:26
Tanjug A

Ljajić odgovara zlim jezicima: Nisam napravio nikakav "pakleni plan" sa Vučićem

Predsednik SDPS-a Rasim Ljajić izjavio je da veruje da će osvojiti veći broj glasova na predsedničkim izborima nego što mnogi smatraju.

Tanjug
Želi da testira volju građana: Rasim Ljajić

- Stojim sa obe noge na zemlji, svestan sam i šansi i pozicije, ali smatram da imam mogućnost da se kandidujem i verujem da ću osvojiti veći broj glasova nego što mnogi smatraju - rekao je Ljajić za B92.

Vučić nije znao

On je još jednom odbacio kao besmislene insinuacije da je svoju nameru da se kandidatuje na predsedničkim izborima doneo u dogovoru sa liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem, kako bi odvukao glasove opoziciji.

Ministarsko mesto

Upitan da li kandidatura za predsednika znači da neće biti ministar u novoj vladi, Ljajić je rekao da razgovori još nisu počeli, a da će o tome odlučivati mandatar Vučić.

- Verujem da ćemo do sredine juna imati vladu i da je to mnogo važnije od toga da li ću ja biti član te vlade - rekao je Ljajić i dodao da "ne čezne" za ministarskim mandatom, jer se toga zasitio.

- Besmislena je ova vrsta optužbi da sam ja u dogovoru sa Vučićem napravio neki pakleni plan da odvučem glasove demokratskoj opoziciji - rekao je Ljajić, podsećajući da je Vučić u sredu rekao da nije znao za kandidaturu.

Ljajić je rekao da je možda i bio njegov propust što nije o tome obavestio Vučića, ali je istakao da nije obavestio ni svoju stranku, jer ima još godinu dana do izbora, te da nije reč o formalnoj kandidaturi, već samo o najavi moguće kandidature u novinama.

On je ponovio da su njegovi motivi da izmeri lični, ali i stranački rejting, i da građanima omogući da ocene njegov 15-ogodišnji rad u izvršnoj vlasti na različcitim pozicijama.

Upitan da li je retjing mogao da izmeri i da je SDPS samostalno izašao na izbore, Ljajić je rekao da bi u tom slučaju "verovatno potonuo", jer je u ovakvoj atmosferi teško očekivati da bi njegova stranka prešla cenzus.

- Ovo je varijanta gde nema te vrste političkog rizika, a opet ću moći da na adekvatan način vidim koji je i moj lični rejting i rejting stranke koja će me kandidovati - smatra lider SDPS.

Građani da ocene njegov rad

On je naveo i da će broj osvojenih glasova za njega biti merilo da li vredi da se i dalje bavi politikom.

- Građani će ocenjuivati ono što sam radio kao ministar u različitim resorima, smatram da sam dosta dobro radio taj posao. Radio sam najteže poslove u zemlji, kojima drugi nisu hteli ni da priđu, nisam se libio da radim najteže stvari, koje su mogle politički da me koštaju. Građani će to ocenjivati, a ne da li sam bio u koaliciji sa Koštunicom ili Tadićem ili drugim - rekao je Ljajić.

Upitan da li će građani ocenjivati i to što je prvi kandidat koji nije pripadnik većinskog naroda, on je rekao da će to sigurno kod dela birača imati udela.

- Srbija 2016. nije Srbija 1990. Stvari su se promenile i ja želim i da razbijem i tu vrstu predrauda koje postoje, da imamo neku vrstu etnopolitike, da samo pripadnik svoje zajednice može da očekuje glasove iz te zajendice. Pokazao sam formiranjem stranke na centralnom nivou da postoji potencijal da se glasa iz političkih uverenja i za rezultate - rekao je Ljajić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online