Petak 04.03.2016.
15:44
A. Ninkov - Vestionline

Vučiću, ako je sve super zašto raspisa izbore?

Facebook/SNS
Sliku tvoju ljubim: Narod obožava Vučića i kad mu premijer zavlači ruku u džep

Čak i da poslušamo ministra, i da iskuliramo arčenje naših para kao poreskih obveznika, ostaje pitanje - da li je iko od vas razumeo zašto je, za boga miloga, Vučić odlučio da raspusti Vladu i izađe na izbore?

Gledali smo ga dok je gostovao na RTS-u kod "filandrendona od voditeljke" (rekao neko drugi, a ne ja) koja mu se na svaki odgovor, i pitanje, samo smešila i koja je pustila premijerova usta da se prvo 15 minuta hvale o tome šta je, zajedno sa SNS-om, super uradio za 22 meseca - te izveli smo Srbiju iz bankrota, te spasili smo se poplava, te smanjili smo penzije pa ih povećali, te pomerili smo se sa poslednjeg mesta, pa više nemamo najgore zdravstvo (sada smo 4. otpozadi, ali tri mesta je tri mesta - reče premijer).

Pa dobro - ako je sve tako i ako ste fantastično radili 22 meseca, što sada raspisujete izbore?

Evo šta je SNS saopštio, a samo je "copy- paste" onoga što je i Vučić rekao na RTS-u:

"Došao je trenutak koji je prekretnica u životu Srbije, kada će građani odlučiti u kakvoj zemlji žele da žive - da li će Srbija nastaviti da ide napred, ili ćemo se vratiti u prošlost, izolaciju, sukob sa celim svetom, pljačkaške privatizacije i ekonomsko razaranje zemlje".

A ko to spominje uopšte? Da li je narod ijednom rekao da želi da se baš sad izjašnjava o tome i da li je neko ovaj narod to uopšte pitao?

Ako je reč o opoziciji, ili ako je opravdanje vanrednih izbora da to opozicija traži, samo ću vas pitati: a koja opozicija?

Mislim da je baš ovaj narod na izborima pre dve godine dao poverenje baš ovoj Vladi. I zašto sad premijer taj isti narod primorava da izađe na izbore i to o svom trošku i da se ponovo izjašnjava?

Treba vam potvrda narodne volje? Ma, sve se mislim da vam treba ono nešto manje od milijarde dinara da stavite sebi u džep.

Na kraju moram da se složim sa rediteljem Gorčinom Stojanovićem, koji je potez premijera i Vlade o raspisivanju vanrednih izbora opisao sledećim rečima:

"To je kao da vodite 4:0, pa u 90. minutu odlučite da izađete sa stadiona. Zašto je Vlada sebi skratila mandat ili podnela ostavku?".

Ne znamo, i teško da ćemo ikada saznati...

2024 © - Vesti online