Četvrtak 17.03.2016.
19:47
Vestionline

Lazanski objasnio otkud na listi SNS: Vučić ima viziju!

A. Čukić
Od Vučića nema boljeg: Miroslav Lazanski

- Vučić ima viziju, to je najvažnije, ja u njemu to vidim i zato sam na listi SNS - rekao je Lazanski i dodao da nije "političar od iskustva" i da građanima samo može da kaže da je naprednjačka koalicija najbolja za budućnost Srbije.

- Ja ne vidim bolje - kaže Lazanski.

Upitan koji su bili njegovi motivi da se nađe na toj listi, Lazanski odgovara da je zadovoljan spoljnom politikom koju vodi vlada, ali i ekonomskom, jer se stvari pokreću napred. Podseća i da je vlada na čijem je čelu Vučić, jedina u Evropi, osim Belorusije, koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, i da to treba poštovati.

- Dobro je što imamo dobre odnose i sa Istokom i sa Zapadom, jer je Srbija mala zemlja koja se ne može inatiti sa svetskim silama. Kad kažu da se nismo opredelili, ja kažem da jesmo, da sa svima budemo dobro - rekao je Lazanski i dodao da je Vučić našao pragmatičnu opciju dobrih odnosa sa svima.

Pozdravlja i to što Srbija nije ušla u NATO, ali je obezbedila odlične odnose sa tom organizacijom, koji su i neophodni, ne zbog ljubavi, već zato što NATO koliko toliko čuva Srbe na Kosovu.

Kad je reč o ekonomiji, Lazanski kaže da se stvari polako kreću na bolje, iako primećuje da narod na ovim prostorima nikad nije zadovoljan ekonomskom situacijom. On ocenjuje da je privreda stabilizovana, ako imamo u vidu poplave, sankcije, ratove i devastiranu ekonomiju, da je valuta stabilna i otvoren pristup sviim međunarodnim monetarnim tržištima.

Lazanski dodaje i da se ljudi zapošljavaju, da se to vidi u Nišu gde se otvaraju novi pogoni. Kako je istakao, kriza je svuda u svetu i da nigde nije idealno, ni u Nemačkoj, ni u Italiji, ni u Francuskoj.

- Mi uvek tražimo idealnu poziciju, takav smo narod. Nema idealne pozicije, ima samo krvavog i mukotrpnog rada i korak po korak grabljenja ka boljoj budućnosti - rekao je Lazanski.

2024 © - Vesti online