Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 14.03.2016.
14:18
A. Ninkov - Vestionline A

Vučić do kolena u blatu: Prljava kampanja u mutnoj vodi

Tek što je počela, predizborna kampanja morala je da se (doduše, samo prividno) prekine, jer su Srbiju, opet, pogodile poplave. Ipak, promocija i u ovim teškim "mutnim" vremenima traje, s obzirom da se premijer slika jer je, kako sam kaže, "to radio od prvog dana od kad je postao predsednik Vlade" dok ga opozicija gleda i ždere se.

Tanjug
Redovna aktivnost: Vučić u blatu

Samo da podsetimo, iz IPA fondova za strašnu 2014. godinu Srbiji odobreno 102,3 miliona evra za sanaciju posledica poplava; iste godine Srbiji uplaćeno 60,2 miliona evra iz Fonda solidarnosti Evropske unije, a Vlada Srbije odlučila je da iz državnog budžeta izdvoji 100 miliona dinara za sanaciju štete od poplava; te 2014. počela je da radi i Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

Tanjug
Ide tamo gde "niko drugi ne sme"

Ipak, najveći deo naša zemlja dobila je od drugih zemalja u vidu donacija. Primera radi samo Norveška je donirala više od 4 miliona evra, a da ne spominjemo ostale...

Trebalo je da prođu samo dve godine da se pokaže da su u krpljenju rupa ostale samo rupe i da voda opet curi na sve strane.

Ipak, to pitanje niko ne postavlja premijeru koji žuri da stigne na sve poplavljene lokacije i smiri situaciju i očajnim građanima bez kuća ponovi da će sve biti u redu i da će im obnoviti kuće.

Nijednom se tokom ovih drugih "milenijumskih poplava" nije postavilo pitanje postojanja i rada čuvene Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

Da li ste čuli da je, osim obnovljenih kuća, za koje i dan danas građani moraju da prilože žešću dokumentaciju i prođu par komisija koje će da potvrde da li su bili zaista poplavljeni ili ne, da je negde obnovljen nasip, podugnut bedem ili bilo šta?

Redovno prolazim pored Obrenovca - Kolubara je ostala nezaštićena, a bedemi na Savi su samo donekle popravljeni, tj. tu i tamo zakrpljeni. Mnogi kažu da predsednik opštine Čučković nije ništa uradio od prethodnih poplava osim što se učlanio u SNS. Dovoljno, zar ne?

I sada opet tonemo sve dublje, dok nas SNS obaveštava da će "sve svoje aktivnosti (umesto u kampanju) organizovati tako što će, zajedno sa svim građanima dobre volje, pomoći našem narodu koji se nalazi u poplavljenim područjima".

I stvarno nema promocije, kad pogledate - to što se Vučić slika u vodi, spasava one koji se dave pred kamerama, ulaže u vreće sa peskom, stvarno nije predizborna kampanja. "Jedan čovek" je rešio da pomogne koliko može i zajedno sa svojim pristalicama (čitaj: botovima), tj. građanima dobre volje ide tamo "gde niko drugi ne sme" kako su ga lepo opisali na TV Pink.

A opozicija? Slabo nam oni oblače čizme za vodu... Nema ih da pomažu napaćenom narodu - sede u svojim štabovima i kad god vide premijera, pomisle na ne-fer predizbornu kampanju, ali ne smeju da deluju - jer gde da organizuju mitinge ili demonstacije? Jedino u Beogradu na vodi i to samo ako im Siniša Mali da dozvolu.

Šah-mat pozicija nema šta. Vučić za sada briljira u igri zvanoj prljava predizborna kampanja. Za sada su mu samo noge u blatu, a pitanje je šta će biti do aprila...

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.03.2016. 14:34
Kad bi narod malo mucnuo glavom video bi da su poplave plod njegovih reformi (na papiru)! Pa je sada dosao da pokupi plodove svog rada!
Ponedeljak 14.03.2016. 14:47
Premijer na poslu :) Kad gov*a dodju na red onda verovatno salje preostale ministre na posao.
Ponedeljak 14.03.2016. 15:22
Ajd' tek tako reda radi da pomenem i gasica sa slike, da vidim da li ce biti brisanja komentara. Kako je to gasic "smenjen" kada i dalje prima koruptivnu platu??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online