Ponedeljak 14.03.2016.
14:18
A. Ninkov - Vestionline

Vučić do kolena u blatu: Prljava kampanja u mutnoj vodi

Tanjug
Redovna aktivnost: Vučić u blatu

Samo da podsetimo, iz IPA fondova za strašnu 2014. godinu Srbiji odobreno 102,3 miliona evra za sanaciju posledica poplava; iste godine Srbiji uplaćeno 60,2 miliona evra iz Fonda solidarnosti Evropske unije, a Vlada Srbije odlučila je da iz državnog budžeta izdvoji 100 miliona dinara za sanaciju štete od poplava; te 2014. počela je da radi i Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

Tanjug
Ide tamo gde "niko drugi ne sme"

Ipak, najveći deo naša zemlja dobila je od drugih zemalja u vidu donacija. Primera radi samo Norveška je donirala više od 4 miliona evra, a da ne spominjemo ostale...

Trebalo je da prođu samo dve godine da se pokaže da su u krpljenju rupa ostale samo rupe i da voda opet curi na sve strane.

Ipak, to pitanje niko ne postavlja premijeru koji žuri da stigne na sve poplavljene lokacije i smiri situaciju i očajnim građanima bez kuća ponovi da će sve biti u redu i da će im obnoviti kuće.

Nijednom se tokom ovih drugih "milenijumskih poplava" nije postavilo pitanje postojanja i rada čuvene Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

Da li ste čuli da je, osim obnovljenih kuća, za koje i dan danas građani moraju da prilože žešću dokumentaciju i prođu par komisija koje će da potvrde da li su bili zaista poplavljeni ili ne, da je negde obnovljen nasip, podugnut bedem ili bilo šta?

Redovno prolazim pored Obrenovca - Kolubara je ostala nezaštićena, a bedemi na Savi su samo donekle popravljeni, tj. tu i tamo zakrpljeni. Mnogi kažu da predsednik opštine Čučković nije ništa uradio od prethodnih poplava osim što se učlanio u SNS. Dovoljno, zar ne?

I sada opet tonemo sve dublje, dok nas SNS obaveštava da će "sve svoje aktivnosti (umesto u kampanju) organizovati tako što će, zajedno sa svim građanima dobre volje, pomoći našem narodu koji se nalazi u poplavljenim područjima".

I stvarno nema promocije, kad pogledate - to što se Vučić slika u vodi, spasava one koji se dave pred kamerama, ulaže u vreće sa peskom, stvarno nije predizborna kampanja. "Jedan čovek" je rešio da pomogne koliko može i zajedno sa svojim pristalicama (čitaj: botovima), tj. građanima dobre volje ide tamo "gde niko drugi ne sme" kako su ga lepo opisali na TV Pink.

A opozicija? Slabo nam oni oblače čizme za vodu... Nema ih da pomažu napaćenom narodu - sede u svojim štabovima i kad god vide premijera, pomisle na ne-fer predizbornu kampanju, ali ne smeju da deluju - jer gde da organizuju mitinge ili demonstacije? Jedino u Beogradu na vodi i to samo ako im Siniša Mali da dozvolu.

Šah-mat pozicija nema šta. Vučić za sada briljira u igri zvanoj prljava predizborna kampanja. Za sada su mu samo noge u blatu, a pitanje je šta će biti do aprila...

2024 © - Vesti online