Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 04.03.2016.
05:15
D. N. Petrović - Vesti A

Lojalnost Kosovu odricanjem od Srbije!

Da bi iz raspuštene Civilne zaštite Srbije prešli u Civilnu zaštitu "Republike Kosovo", Srbi sa severa Kosova moraju u zahtevima sa logom "Republike Kosovo", da iskažu maksimalnu lojalnost "državi Kosovo". Od njih se traži da posebno naglase "da više ništa neće imati sa državom Srbijom i njenim strukturama".

Otpisani prinuđeni da potpišu: Kosovska Mitrovica

Da bi iz raspuštene Civilne zaštite Srbije prešli u Civilnu zaštitu "Republike Kosovo", Srbi sa
U zahtevu moraju da potpišu i navod "da je kandidat spreman da se kompletno transformiše u kosovske institucije i da poštuje zakone države Kosovo".

- Izjavljujem da sam svestan da će za moj radni odnos kod novog poslodavca biti primenjen zakonski okvir Kosova i da ću isti poštovati, slažem se da ću raditi isključivo za institucije države Kosovo, izjavljujem i da neću primati nikakvu platu ili neku drugu nadoknadu iz Srbije ili iz nekog drugog izvora osim od mog poslodavca Civilne zaštite Republike Kosovo. Potvrđujem i da sam spreman da prođem i sve obuke koje određuje moj novi poslodavac kako bi povećao svoj učinak na poslu i doprineo integraciji u kosovske institucije - stoji u većini zahteva.

Srbi moraju da potpišu i pristanak da poslodavac (Civilna zaštita Kosova) uz pomoć Euleksa izvrši prethodnu kontrolu podataka i njihovog dosadašnjeg rada kod bivšeg poslodavca (Civilne zaštite Srbije). Od njih se traži i da potpišu da su "sigurni" da će njihov bivši poslodavac dati sve potrebne informacije i lične podatke o njima kao i da "nemaju nikakvu primedbu" da Civilna zaštita Kosova koristi sve njihove lične podatke.

- Šta god da traže od nas mi smo prinuđeni da potpišemo. Srbija nas je otpisala i ostavila bez posla, sad Šiptari biraju i obično izaberu one za koje utvrde da će im biti lojalniji. Zato su neki prinuđeni da se ponižavaju i da mole za posao kako bi prehranili porodicu - kaže jedan od pripadnika Civilne zaštite Kosova koji je godinama "ginuo" na barikadama, a sada mora ponizno da izražava lojalnost Hašimu Tačiju.

POVEZANE VESTI

Petak 04.03.2016. 08:19
Велики проблеми за Србе на Косово . Велики проблеми за Русе у Украјини .Из Украјине се иселило 1 400 000 Руса .Проблеми за народ у Сирији .У Сирији је погинуло 250 000 становника а избеглице преко 300 000 становника.Проблеми за народ у Либији,Ирак,Авганистан,Судан .Санкције сваког дана за неку државу.Тужбе сваког дана за неку државу и неког Председника.А ко ствара те проблеме по свету ? ко изазива револуције по свету ? ко даје санкције сваког дана ? ко оптужује сваког дана ? ко је тај што жели да буде шеериф света ? ко је тај што нема ни душу ни срце ? ко је тај што је изазвао и Први и Други светски рат ? Нека је лака земља Гадафију,Милошевићу,Хусеину а Асад нека остане жив и здрав.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online