Petak 04.03.2016.
05:15
D. N. Petrović - Vesti

Lojalnost Kosovu odricanjem od Srbije!

Otpisani prinuđeni da potpišu: Kosovska Mitrovica

Da bi iz raspuštene Civilne zaštite Srbije prešli u Civilnu zaštitu "Republike Kosovo", Srbi sa
U zahtevu moraju da potpišu i navod "da je kandidat spreman da se kompletno transformiše u kosovske institucije i da poštuje zakone države Kosovo".

- Izjavljujem da sam svestan da će za moj radni odnos kod novog poslodavca biti primenjen zakonski okvir Kosova i da ću isti poštovati, slažem se da ću raditi isključivo za institucije države Kosovo, izjavljujem i da neću primati nikakvu platu ili neku drugu nadoknadu iz Srbije ili iz nekog drugog izvora osim od mog poslodavca Civilne zaštite Republike Kosovo. Potvrđujem i da sam spreman da prođem i sve obuke koje određuje moj novi poslodavac kako bi povećao svoj učinak na poslu i doprineo integraciji u kosovske institucije - stoji u većini zahteva.

Srbi moraju da potpišu i pristanak da poslodavac (Civilna zaštita Kosova) uz pomoć Euleksa izvrši prethodnu kontrolu podataka i njihovog dosadašnjeg rada kod bivšeg poslodavca (Civilne zaštite Srbije). Od njih se traži i da potpišu da su "sigurni" da će njihov bivši poslodavac dati sve potrebne informacije i lične podatke o njima kao i da "nemaju nikakvu primedbu" da Civilna zaštita Kosova koristi sve njihove lične podatke.

- Šta god da traže od nas mi smo prinuđeni da potpišemo. Srbija nas je otpisala i ostavila bez posla, sad Šiptari biraju i obično izaberu one za koje utvrde da će im biti lojalniji. Zato su neki prinuđeni da se ponižavaju i da mole za posao kako bi prehranili porodicu - kaže jedan od pripadnika Civilne zaštite Kosova koji je godinama "ginuo" na barikadama, a sada mora ponizno da izražava lojalnost Hašimu Tačiju.

2024 © - Vesti online