Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 27.01.2016.
18:38
Vestionline, Tanjug A

Treća Srbija optužuje: Dveri sa demokratama prave novi DOS!

Premijer Srbije tek što je najavio izbore, a kampanja je već počela. Sada počinju predizborne kalkulacije, ko sa kim može, sa kim ne bi ni u ludilu. Počinju i stranačka koškanja i međusobne optužbe, pa možemo konstatovati da je pred nama "uzbudljivo" proleće. Tako je Treća Srbija optužila Dveri da njihovi predstavnici skupljaju novac za kampanju od donatora iz SAD, koji finansiranje uslovljavaju predizbornom koalicijom sa Demokratskom strankom, dok Dveri te optužbe demantuju. Kako kažu, nikada neće biti deo prozapadnog opozicinong bloka.

Tanjug
Dvei nikada ne bi mogle sa demokratama: Boško Obradović

Naime, potpredsednik Treće Srbije Miroje Jovanović u saopštenju upućenom medijima tvrdi da predstavnici Dveri u SAD prikupljaju novac za kampanju koju će voditi zajedno sa Demokratstkom strankom Srbije, pri čemu je uslov donatora iz SAD da naprave predizbornu koaliciju sa DS i da na platformi "novog DOS-a" naprave ozbiljnu polarizaciju u društvu.

Jovanović tvrdi i da je "operacija" sastavljanja novog DOS-a krenula iz Čačka, u kojem je već napravljen savez Dveri i DS.

Boško Obradović iz Dveri negira optužbe, a i kaže da ta organizacija nikada neće biti deo prozapadnog opozicionog bloka. Kako navodi, između DS i SNS nema nikakve političke razlike.

- U patriotskom bloku Dveri i DSS režim Aleksandra Vučića vidi najveću opasnost, Pajtić, Jovanović i Tadić ne mogu pobediti Vučića, jedino ga može pobediti udruženi patriotski blok i zato će Vučićevi agenti u redovima lažne opozicije služiti za napade na Dveri i DSS - rekao je Obradović.

Kada je u pitanju Čačak, Obradović navodi da su lokalni izbori "biti ili ne biti" za taj grad, da Dveri ne mogu same da smene aktuelnu vlast, zbog čega su napravili "Okupljanje za spas Čačka", gde su, kako je rekao, dobrodošli svi koji su protiv te vlasti.

- Razgovaramo o daljem širenju ovog opozicionog bloka - rekao je Obradović, navodeći da su u njemu već Jedinstvena Srbija, Ravnogorski pokret, Pokret za Čačak...

Skupština Čačka ima 75 odbornika, na vlasti je koalicija koju čine NS, SNS, DSS, SPS, PUPS i URS (Tim za Čačak), dok su u opoziciji Dveri, DS, Socijaldemokratska partija i "Čačanska opozicija".

POVEZANE VESTI

Sreda 27.01.2016. 19:07
"Boško Obradović iz Dveri negira optužbe, a i kaže da ta organizacija nikada neće biti deo prozapadnog opozicionog bloka. Kako navodi, između DS i SNS nema nikakve političke razlike. " ??? Не морам да имам прецизну информацију да ли су "двери" патриотска подвала или не (лично мислим да су то сами потврдили коалицијом са "петооктобарцима" ) али овом реченицом Бошко је дисквалификовао самога себе пошто су у Чачку НАПРАВИЛИ коалицију са "дс"-ом...
Sreda 27.01.2016. 20:24
Dveri su jedina prava patriotska politicka organizacija ali steta sto se narodu ispira mozak lazima pa ne mogu to da primete. Za koju godinu ce svi gradjani koji vole Srbiju podrzavati Dveri ali steta sto ce do tad izdajjnici veliku stetu da ucine.
Sreda 27.01.2016. 20:58
Dveri kao i Dss su jedini sto Srbiji dobro misle,juce,danas i sutra,i nijedna druga partija im nije ravna,a kako se financijski snalaze nije uopste bitno,jer bitno je ono sto oni Srbiji zele,a ako izbori ovaj put prodju bez manipulisanja,onda su oni na vrhu,jer to odavno zasluzuju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online