Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 27.10.2015.
21:59
blic.rs A

Ugljanin kao da preti Srbiji: Ili vlast, ili ću vam prirediti pakao

Pozivom Bošnjacima da formiraju državu Sandžak, Sulejman Ugljanin nastavlja da ucenjuje Srbiju poručujući joj - ako mi ne date vlast, spreman sam da vam priredim pakao.

Tanjug
Ostao bez fotelje, pa "bombarduje" Srbiju ekstremističkim izjavama: Sulejman Ugljanin

Otkad je posle izbora 2014. godine ostao bez ministarske fotelje, Ugljanin ne prestaje sa ekstremnim izjavama. Nakon što je nedavno tvrdio da su MUP i Vojska Srbije za Bošnjake neprijateljski faktor, u nedelju u Novom Pazaru je rekao da Sandžak treba da postane država.

Ekstremista

Milovan Drecun (SNS) podseća da se Ugljanin, dok je bio ministar od 2008. do 2014, „nije mnogo bunio“.

- Bilo mu je lepo kada je bio deo izvršne vlasti, a sad kada nije, radi protiv države - priča Drecun.

On smatra da je Ugljanin sada "definitivno preterao".

- To što čini je apsolutno nezakonito i nije mi jasno zašto tužilac ne reaguje jer je ovde reč o pozivu na prekrajanje teritorije jedne zemlje - ističe Drecun.

Ipak, on je uveren da je ekstremizam osuđen na propast i da će lider SDA "proći kao Muamer Zukorlić, koji je potpuno marginalizovan". On želi da podigne svoj autoritet i pridobije poverenje Bošnjaka.

Ideja osuđena na propast

- Ugljaninova izjava o državi Sandžak je u svađi s pameću i realnošću - kaže za "Blic" potpredsednik Vlade Srbije i lider SDPS Rasim Ljajić.

On smatra da Ugljanin još živi u prošlosti i od prošlosti, "misleći da ono što je imalo političku prođu devedesetih godina ima i sada, 25 godina kasnije".

- Njegovim izjavama se veći značaj daje u Beogradu nego što imaju uticaja u Sandžaku. To će se i pokazati na prvim sledećim izborima, na kojima će ostvariti najgori rezultat. Narod u Sandžaku neće utopije, već radna mesta, puteve, škole... U priču o državi Sandžak više ne veruju ni deca u obdaništu - uveren je Ljajić.

I demokrate protiv

Osuda ekstremizma Sulejmana Ugljanina jedna je od retkih tema oko kojih slično mišljenje imaju vlast i opozicija. Portparolka DS Aleksandra Jerkov kaže da su to izjave kakve demokrate ne mogu da podrže.

- Ovakve izjave su opasne, nepotrebne i ne treba imati razumevanja za njih. Nije jasno u kom kontekstu i iz kojih poriva je ovako nešto rečeno. Mesta takvim izjavama nema, kao što ih nikada nije ni bilo - ističe Aleksandra Jerkov za.

Sulejman Ugljanin je pre dva dana, u svojstvu predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća, organizovao proslavu 25. godišnjice ilegalnog referenduma o autonomiji Sandžaka. Poručio je Bošnjacima da treba da se bore za "državu Sandžak", koja po njemu ima uporište u tri dokumenta: sjenička deklaracija iz 1917, odluke partizanskop skupa AFVNOS iz 1943. i referendum iz 1991. godine.

- Ugljanin je devedesetih čak i pravio nekakvu vojsku. Zbog toga je protiv njega bila podignuta optužnica, a on pobegao u Tursku - podseća Milovan Drecun.

Stati na put secesijama

Poznati beogradski advokat Toma Fila kaže za "Blic" da su izjave Sulejmana Ugljanina o državi Sandžak - baljezganje!
- Ipak, taj Ugljanin poziva na promenu državnog uređenja. Zato bi Tužilaštvo možda trebalo da se pozabavi time, da utvrdi autentičnost izjave, jer nije nemoguće da se takve izjave na kraju pretvore u nešto ozbiljno - kaže Toma Fila.
Kako Fila navodi, srpska tragedija nije samo Kosovo.
- Jasno je da secesijama konačno treba stati na put - ističe Fila.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.10.2015. 01:31
16,7 mm...pa nećeš više nikada jesti goovna
Sreda 28.10.2015. 12:25
Срби не заборавите колико су вам пута Црногорци забили нож у леђа , колико су вас пута ошамарили и непријатељима Србије поклањали нашу територију . Колико су вас пута лажно оптужили по налогу Запада да би протерали Православље са наших огњишта . Србине , не веруј Црногорцу ! Сташа Зијовић Никшићанка и најпознатија жена у црном по налогу Запада још 1990. године са својим Црногорцима пљује по Србима , називајући нас геноциднима , скривајући се иза окупаторских невладиних организација . Не тако давно и Филип Вујановић оптужио је Србе за геноцид у Сребреници . Прочешљати све руководеће функције у Србији и сменити Црногорце због шпијунаже и издаје . Србине , не веруј Црногорцу , он твоја огњишта распродаје под плаштом Запада . ТРАЈНО ЗАБРАНИТИ ЦРНОГОРЦИМА ДА БУДУ НА РУКОВОДЕЋИМ МЕСТИМА У СРБИЈИ!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online