Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 28.10.2014.
07:24
D. N. P. A

Ugljanin pobedio, muftijini ne priznaju

Prema rezultatima CeSID-a, na izborima za BNV u Sandžaku je pobedila lista Sulejmana Ugljanina Za Bošnjačko jedinstvo koja je osvojila 55 odsto glasova, dok je lista muftije Muamera Zukorlića Za Bošnjake, Sandžak i muftiju dobila 44,5 odsto od ukupno 37 odsto izašlih Bošnjaka.

Ugljanin pobedio, muftijini ne priznaju
 

Na dva izborna mesta u Tutinu (Koniče i Ribariće) i na jednom u Novom Pazaru (oko 3.000 upisanih) izbori će zbog nepravilnosti biti ponovljeni, a još se ne zna ni kako je glasalo oko 2.000 Bošnjaka u drugim delovima Srbije.
 

Mala izlaznost

Na izbore je izašlo 37 odsto Bošnjaka upisanih u biračke spiskove. Zukorlićevi tvrde da je slaboj izlaznosti kumovalo poništavanje prošlih izbora i obesmišnjavanje narodne volje. Drugi tvrde da je "Bošnjacima svega dosta". Ne treba izgubiti iz vida ni činjenicu da na izbore nisu izašle stranke SDP Rasima Ljajića i SNP dr Mirsada Đerleka.

Međutim, pobeda Ugljanina ne može biti dovedena u pitanje jer je je njegova lista osvojila 5.000 glasova više od Zukorlićeve.


Ugljanin je na konferenciji za štampu rekao da su izbori protekli u korektnoj, demokratskoj i svečanoj atmosferi, da je ovo bilo najvažnije izjašnjavanje Bošnjaka u poslednjih 20 godina i da "poraženih nema". Najavio je da će novo BNV biti konstituisano 24 sata posle saopštavanja zvaničnih rezultata izbora.


Međutim, izbornu pobedu proglasila je i drugoplasirana lista. Njihov lider Jafija Fehratović tvrdi da su ubedljivo pobedili u svim sandžačkim gradovima osim u Tutinu.


- Opština Tutin je svojevrsna civilizacijska mrlja koja se mora očistiti. Zato obaveštavam javnost da naša lista Za Bošnjake, Sandžak i muftiju ne priznaje izbore u Tutinu i traži njihovo poništenje, a od RIK-a stvaranje uslova za održavanje novih "normalnih" izbora. Lista Za bošnjačko jedinstvo pobedila je u opštinama u kojima su Ugljaninovi na vlasti, imali smo grubu zloupotrebu vlasti i izbornih pravila i niz mahinacija - ističe Fehratović.


Optužbama za krađu i zahtevom za poništenje izbora u Tutinu verovatno će se ponovo ozbiljno zaoštriti odnosi između Zukorlića i Ugljanina koji su se približili u predizbornoj kampanji i jedno vreme razmišljali da se na izborima pojave za jednom, zajedničkom listom.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.10.2014. 09:51
AAAUUHHH pogane li spodobe na ovoj slici pa boze zar i u 21-vom veku jos uvek ima ovakvih rugoba kao ovaj balija Ugljanin izgleda kao pravi koljac i naj okoreli ustasa ooo boze nakaze li goleme nedaj boze da mi dodje na san
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online